Societat
Calçots
Foto: Calçots | Ricardo Ortiz/ Pexels
Temporada de calçots

Els millors restaurants de calçotada a Barcelona i rodalies

Actualitzat: Dimecres, 18 de gener de 2023. 11:10
Calçots
Foto: Calçots | Ricardo Ortiz/ Pexels

Amb el fred de l'hivern i l'inici de l'any, comença una de les tradicions més esperades de l'any, la temporada de menjar calçots. 

Per què és important? Un dels plats més típics de Catalunya i més autèntics són els calçots amb la seva corresponent salsa de Romesco. Són molts els catalans i catalanes que aprofiten l'ocasió per reunir-se i cruspir-se desenes d'aquest aliment tan popular. 

On pots menjar restaurants a Barcelona? Des de Principal hem seleccionat els millors restaurants de Barcelona per menjar aquest tipus de ceba tendra. 

  1. El Pintor (Carrer Sant Honorat, 7). Es troba al centre històric de Barcelona, en ple barri jueu el Gòtic. El nom del restaurant prové de l’antic taller de treball d’un reconegut pintor del barri gòtic de finals de segle XIX. El Pintor és un punt de referència gastronòmica gràcies a l’autèntica cuina catalana i al producte local que ofereix.
  2. La Foixarda (Plaça Major 3-6 Poble Espanyol). Restaurant de cuina catalana en un ambient tranquil de tracte personalitzat. En un entorn campestre i de cuina tradicional. Perfecte per gaudir amb els més petits de la casa. Compte amb una carta completa i una gran oferta de carn a la brasa. 
  3. Carmen (Carrer Valladolid, 44). A prop de l'estació de Sants, el restaurant ha complert 26 anys oferint als seus clients una cuina de mercat i plats tradicionals amb els productes més frescos de la temporada. Des de carns a la pedra o a la brasa, a paella de marisc o llamàntol. És el lloc perfecte per fer trobades de grups. 
    • L'opció de menú de calçots s'acompanya amb carn a la brasa i costa 34,90 euros. 
  4. Mussol (Cinc locals a Barcelona). L'essència dels restaurants d'aquesta cadena són les carns i verdures amb el seu "toc màgic" del fum de les brases de carbó vegetal. Productes frescos i plats tradicionals són el que els caracteritza.
  5. La Llar de Foc (Carrer de Ramon y Cajal, 13). Restaurant familiar al bell mig de Gràcia de cuina artesanal i tradicional. Amb un menjador privat per reunions o esdeveniments per a 40 comensals. 
    • El restaurant ofereix dos tipus de menús de calçots: un de 26 euros i un altre de 29,50 euros. 

Les millors masies per menjar calçots a prop de Barcelona. Si prefereixes anar a menjar calçots fora de la ciutat, hem trobat les masies i els restaurants on preparen els millors menús de calçots.

  1. Can Carbonell (Ctra. De la Muntanya, Passeig de la Muntanya, s/n, 08960 Sant Just Desvern, Barcelona). El restaurant es troba en una masia típica catalana del segle XIII al centre del parc de Collserola, a només 15 minuts del centre de Barcelona. Són especialistes en cuina catalana: carn a la brasa, caragols a la llauna, bacallà i calçots. 
  2. El mirador de Can Cases (Camí de Can Cases, 15, 08196 Barcelona). La masia del segle XVI, es troba envoltada d'unes espectaculars vistes al Vallès i al Parc Natural de Collserola. Can Cases estaca pel seu estil mediterrani, amb tocs d'aquí i d'allà, i una singular frescor que actualitzen la gastronomia tradicional, però sempre respectant la seva essència. 
    • El restaurant ofereix dos tipus de menús de calçots: un per 37,90 euros i un altre per 42,90 euros.
  3. Masia Can Jané (Camí de Can Jané s/n 08196 Sant Cugat del Vallès). El restaurant és especialista en cuina catalana i carns a la brasa amb productes de quilòmetre 0. Una masia familiar el segle XVII en un entorn natural únic situada a la Serra de Collserola, a 10 minuts de Barcelona i de Sant Cugat. 
  4. El Molí de Can Dimoni (Ctra. de la Vallesana km 3,3 08916 Badalona). Un restaurant amb gran varietat de plats i menús de gran qualitat amb una cuina selecta. Un espai perfecte per celebrar esdeveniments com noces, comunions o calçotades.
  5. Mas Sunyol (Ctra. Martorell - Gelida, Km. 4 08769 Castellví de Rosanes). Masia amb cuina tradicional a Gèlida, a prop de Barcelona. En un entorn privilegiat i amb vistes a Montserrat. Ofereixen una gran varietat de menús, tan individuals com per a grups. 
Categoria: Societat