Societat
Foto: Rahola entrevistant a la víctima de violació | 8tv
Fax de 8tv

Mireia, víctima de la revisió de penes a violadors: "Irene Montero m'ha mentit"

Foto: Rahola entrevistant a la víctima de violació | 8tv

Mireia és una jove de 22 anys que quan tan sols en tenia 18 va ser agredida i violada. Va travessar un "infern" per més tard veure com el seu violador es beneficiava de la llei 'Només sí és sí' i es reduïa la pena  de 9 anys i mig a 4 anys i mig.

Per què és important? Mireia, amb tot el coratge del món, ha explicat el seu testimoni en una llarga entrevista amb Pilar Rahola al Fax de 8tv, en un programa que ha aconseguit un nou rècord d'audiència. El seu relat, i el seu calvari, és esfereïdor. 

Què ha dit? La jove, que ha volgut preservar la seva intimitat, ha narrat pel Fax de 8tv com va ser violada per després passar un infern judicial i ser "enganyada" per la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

  • "Pensava que la llei Montero ('Només sí és sí') m'ajudaria, i tot el contrari", ha argumentat.
  •  La jove víctima d'una agressió sexual s'ha dirigit a càmera i ha reclamat a Montero: "Exigeixo unes disculpes. Encara surto més malparada que abans".
  • "Es creu en cert dret de parlar dels meus sentiments per fer populisme", ha afirmat.
  • Mireia ha assegurat que voldria que es retirés la llei per ajudar a "altres supervivents futures".

En profunditat: Tal com ha explicat Mireia al Fax, ella ha estat víctima de la llei 'Només sí és sí'. Després de passar per un camí duríssim on va haver de veure com es qüestionava el seu relat, i els procediments policials i judicials no la van ajudar.

  • "Em van tancar sis hores sola en un departament de psiquiatria. Em vaig sentir com una boja", ha relatat Mireia. A més, ha assegurat que la van custodiar dos Mossos homes:
  • "L'últim que volia veure eren dos homes físicament superiors a mi, ja que em veia reflectida en la situació que vaig travessar".

Per acabar: Recupera part de l'entrevista en aquest article de Principal, i el programa sencer d'aquest 21 de gener a la web de 8tv.

Categoria: Societat