Societat
La víctima mortal de l'atac d'aquest dimecres
Foto: La víctima mortal de l'atac d'aquest dimecres | ACN
Terrorisme

Un religiós, assassinat a Algesires en un possible atac gihadista

Temps de lectura: 2 minuts
La víctima mortal de l'atac d'aquest dimecres
Foto: La víctima mortal de l'atac d'aquest dimecres | ACN

Un sagristà de l'església de la Palma d'Algesires (Cadis) ha estat assassinat aquest dimecres a la nit per un home de nacionalitat marroquina que l'ha atacat amb un matxet. En l'atac, que l'Audiència Nacional investiga com un atemptat gihadista, 4 persones més han patit ferides d'arma blanca.

Què en sabem? L'agressor, de 25 anys, es diu Yaskine Kanjaa i ha irromput a l'església al voltant de les 19:30 i ha atacat la víctima i un segon religiós.

  • Abans d'apunyalar les seves víctimes, ha discutit amb els feligresos que es trobaven en una capella reclamant que havien de seguir l'Islam.
  • En un primer moment, el jove ha abandonat la parròquia, però ha tornat una hora després i ha atacat un primer religiós que ha patit greus ferides, però ha estat estabilitzat pels serveis d'emergència.
  • Després, l'atacant ha entrat a una altra església, la de Nuestra Señora de La Palma, ubicada a pocs metres, i s'ha dirigit a tota velocitat al sagristà Diego Valencia. La víctima ha sortit fugint de l'home que el perseguia i que l'ha atrapat a l'exterior on l'ha atacat mortalment amb el ganivet de grans dimensions.

Al detall: L'home es trobava a Espanya en situació irregular i estava pendent de ser expulsat del país, segons han informat Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

  • Després de l'atac, l'home s'ha passejat amb el matxet a la mà pels voltants de l'església. Una imatge publicada a El País mostra el suposat terrorista amb una actitud serena i amb un mig somriure al rostre.

A partir d'ara: El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha suspès la seva agenda a Estocolm on s'anava a reunir amb els ministres d'Interior de la Unió Europea. Marlaska viatjarà aquest dijous a la ciutat gaditana per rebre informació de primera mà sobre la investigació.

  • L'alcalde d'Algesires, José Ignacio Landaluce, ha decretat un dia de dol oficial a l'Ajuntament d'Algesires (120.000 habitants) i ha convocat una concentració a les 12:00 aquest dijous a les portes del temple per mostrar el rebuig a l'atac.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Terrorisme