Societat
Mossos d'Esquadra de la unitat Brimo aquest mes de gener a Barcelona
Foto: Mossos d'Esquadra de la unitat Brimo aquest mes de gener a Barcelona | Kike Rincón / Europa Press
Terrorisme

Vigilància antiterrorista a les esglésies de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra de la unitat Brimo aquest mes de gener a Barcelona
Foto: Mossos d'Esquadra de la unitat Brimo aquest mes de gener a Barcelona | Kike Rincón / Europa Press

Els Mossos d'Esquadra incrementaran la vigilància en esglésies catòliques després de l'assassinat aquest dimecres d'un religiós  en una església d'Algesires (Cadis). 

Què en sabem?  La policia catalana reforçarà aquests punts amb més patrulles de seguretat ciutadana, els uniformats que s'acostumen a veure pel carrer, però també amb presència d'agents antiavalots i ordre públic de les unitats BRIMO i ARRO. 

El motiu: És la resposta del Departament d'Interior a l'atac d'aquest dimecres a la nit en dues esglésies de la ciutat gaditana que investiga l'Audiència Nacional com un atemptat terrorista. 

Context: Aquest dimecres, el sindicat dels Mossos Uspac registrava un escrit dirigit al director de la policia, Pere Ferrer, en el que demanava mesures urgents davant "l'increment exponencial de violència als espais públics i mitjans de transports de tota Europa durant aquest gener.

  • Els funcionaris alerten, sobretot, dels atacs produïts amb arma blanca, i recorden el recent episodi a l'estació de tren del Nord de París l'11 de gener, el del 17 de gener a l'estació de Midi de Brussel·les i l'atemptat d'aquest dimecres en un tren prop d'Hamburg.
  • Uspac demana més formació en matèria antiterrorista, intervenció sanitària en enfrontaments armats i cursos específics per saber lidiar amb atacs d'arma blanca.
  • El sindicat retreu la "inacció" del director dels Mossos d'Esquadra i la "nul·la implementació" de mesures addicionals de seguretat al cos.
  • L'organització de policies reclama arcs de seguretat a totes les comissaries, incrementar els efectius en edificis policials i normalitzar l'ús diari d'armes llargues.

D'on venim? Aquest dimecres al voltant de les 19:00, un home de 25 anys de nacionalitat marroquina apunyalava greument un primer religiós en una església d'Algesires. Després es va dirigir a una altra parròquia i va ferir mortalment un segon home. Poc després, la Policia Nacional detenia l'únic sospitós d'aquest atac, que ha deixat 4 persones ferides.

Categoria: Societat