Societat
El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i bisbe auxiliar de Toledo, Francisco César García Magán
Foto: El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i bisbe auxiliar de Toledo, Francisco César García Magán | Europa Press
Religió

L'església espanyola contradiu el Papa: "l'homosexualitat no és pecat ni delicte"

Temps de lectura: 2 minuts
El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i bisbe auxiliar de Toledo, Francisco César García Magán
Foto: El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i bisbe auxiliar de Toledo, Francisco César García Magán | Europa Press

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), César García Magán, ha afirmat aquest dijous que ser homosexual "no és ni un delicte ni un pecat", en resposta a les paraules del papa Francesc en una entrevista en què assegurava que si bé l'homosexualitat no és un delicte, sí que suposa un pecat.

Què ha passat? Durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu i preguntat per aquestes paraules del pontífex, García Magán ha defensat que aquestes declaracions al·ludeixin al catecisme de l'Església catòlica que parla de la tendència sexual d'una persona, per una banda, i de l'altra de l'exercici o "realització" d'aquesta sexualitat, que no només afecta les persones homosexuals, sinó també els heterosexuals.

D'on venim? El papa Francesc ha criticat en una entrevista amb l'agència de notícies AP els països que apliquen lleis que criminalitzen les persones homosexuals.

  • El Pontífex ha qualificat aquestes normes com a “injustes”, subratllant també que Déu estima tots els seus fills i apuntant cap als bisbes o conferències episcopals que encara recolzen aquestes lleis perquè acullin al seu si la comunitat LGTBI.
  • "Ser homosexual no és un delicte", ha dit. Tot i que com sempre fa quan aborda aquesta qüestió, ha puntualitzat que sí que es tracta d'un “pecat”.
  • “Primer distingim pecat per delicte. Però també és pecat la manca de caritat amb el proïsme”, ha matisat.

Què ha dit?

  • "A tots ens regeixen unes normes", ha assenyalat el secretari general de la CEE.
  • "Des del punt de vista de la moral catòlica també hi ha aspectes en una relació heterosexual que potser no estan d'acord amb la moral catòlica", ha subratllat.
  • Per tant, García Magán ha conclòs: “Ser homosexual no és delicte ni és pecat”.

En context: El secretari general de la CEE ha participat aquest dijous en un esmorzar informatiu en què ha avançat que l'informe del bufet d'advocats que investiga els abusos a menors a l'àmbit de l'Església catòlica estarà llest a la primavera.

Categoria: Societat
Etiquetes: Església LGBTIQ+