Societat
Passatgeres a Atocha, Madrid
Foto: Passatgeres a Atocha, Madrid | Alberto Ortega / Europa Press
Salut

La fi de les mascaretes al transport públic ja té data

Temps de lectura: 2 minuts
Passatgeres a Atocha, Madrid
Foto: Passatgeres a Atocha, Madrid | Alberto Ortega / Europa Press

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts 7 de febrer aprovarà la fi de les mascaretes al transport públic.

Què ha dit? Darias ha explicat que es plantejarà que deixi de ser obligatori dins del metro, autobusos, taxis i trens.

  • Segons la ministra, aquesta mesura es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica "molt estable" actual.
  • La ministra ha explicat que això ha portat als experts de la Ponencia d'Alertes a decidir que és el moment "apropiat per a l'eliminació d'aquesta mesura".

Tot i això, Darias ha especificat que l'ús de la mascareta seguirà sent obligatori a centres sanitaris, és a dir, centres sanitaris, com hospitals i centres de salut, i sociosanitari, com òptiques, farmàcies o al dentista.

  • La ministra no ha especificat quan es retirarà la mesura en aquest àmbit. "Anem pas a pas", ha respost en aquest sentit.

Què esperar? Un cop la fi de l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic s'aprovi al Consell de Ministres, entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), segurament seria l'endemà de la seva aprovació.

Què en sabem? La titular de Sanitat coincideix amb les paraules del director del Centre de Coordinació d'Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, qui va afirmar ahir dimecres que l'obligació de les mascaretes al transport públic deixarien de ser obligatòries “la setmana que ve o la següent”.

  • Darias també ha fet balanç de la gestió de la pandèmia per part del Ministeri i ha dit que ha estat "coordinada, consensuada i amb un full de ruta planificat", i "de la mà de les persones expertes".

D'on venim? La mascareta va deixar de ser obligatòria en entorns exteriors fa gairebé un any, el 10 de febrer de 2022.

  • Dos mesos després, el 20 d'abril, també es va eliminar la seva obligatorietat en interiors, excepte en centres sanitaris i transport públic.