Societat
Imatge de la manifestació que mig miler de professionals de la salut han dut a terme aquest dimarts a Barcelona.
Foto: Imatge de la manifestació que mig miler de professionals de la salut han dut a terme aquest dimarts a Barcelona. | Normal Vidal/ ACN
Vaga

Sense acord: Metges de Catalunya manté la vaga i s'emplacen a una nova reunió

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la manifestació que mig miler de professionals de la salut han dut a terme aquest dimarts a Barcelona.
Foto: Imatge de la manifestació que mig miler de professionals de la salut han dut a terme aquest dimarts a Barcelona. | Normal Vidal/ ACN

Salut i Metges de Catalunya busquen l'encaix jurídic per a millores organitzatives i tornaran a reunir-se dilluns que ve.

Per què és important? Els metges mantenen les aturades de principis de febrer després de la reunió que han mantingut aquest divendres amb el Departament de Salut i que ha acabat sense acord.

Què diuen? 

  • El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, creu que a percepció que la vaga de facultatius d'aquest dimecres i dijous ha "sacsejat una mica el tauler".
  • El sotsdirector del CatSalut, Alfredo Garcia ha admès que ha estat un "missatge clar" cap a Salut.

Què en sabem? Les negociacions entre Salut i Metges de Catalunya han arribat a un punt en què cal la incorporació dels equips jurídics, segons han explicat les dues parts.

  • La reunió ha estat encapçalada pel conseller de Salut, Manel Balcells, amb alts càrrecs del departament i representants de Metges de Catalunya.
  • Així, el departament i el sindicat treballaran amb els seus respectius equips aquest divendres a la tarda i el cap de setmana per trobar fórmules que permetin un "encaix jurídic, tècnic i econòmic".

A més: Segons han explicat, seran propostes sobretot d'aspectes organitzatius i assistencials, punts clau en les negociacions, ja que el sindicat reclama mesures davant la sobrecàrrega laboral.

Al detall: Les vagues estan convocades per dimecres, dijous i divendres, amb aturades parcials: de 8:00 del matí a 11:00 i de 17:00 a 20:00 de la tarda, en els hospitals; i d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, a l'Atenció Primària. 

Els motius: Els sanitaris fa temps que alerten que el sistema està infrafinançat, debilitat per les retallades i impactat per la covid, i que es troba en una situació "insostenible" per la "sobrecàrrega assistencial, la falta de professionals i la precarietat de les condicions laborals". 

Context: El sindicat de Metges de Catalunya ja va convocar vaga dimecres 25 i dijous 26 de gener.

  • Per aquestes dues jornades de vaga es van haver de cancel·lar dues mil operacions quirúrgiques no urgents i es van ajornar totes les visites previstes a les agendes de 5.000 metges de Primària.
Categoria: Societat
Etiquetes: Salut Vaga