Societat
Una dona davant el Palau de la Generalitat
Foto: Una dona davant el Palau de la Generalitat | Jordi Bataller / ACN
Drets Socials

Sanitaris i professors es manifesten i diuen no al Quart Cinturó

Temps de lectura: 3 minuts
Una dona davant el Palau de la Generalitat
Foto: Una dona davant el Palau de la Generalitat | Jordi Bataller / ACN

Sanitaris, professors, estudiants i pensionistes han protagonitzat aquest dissabte una nova jornada de protesta per culminar la setmana de vaga de metges i sector educatiu.

Què ha passat? Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar uns "serveis públics de qualitat" i millores en les condicions laborals de col·lectius menys visibles com les infermeres o els tècnics especialistes d'educació especial.

  • "Calen més diners als serveis públics i no al Hard Rock o al Quart Cinturó", ha etzibat el representant de la CGT Ensenyament, Pedro Mercader.
  • "Nosaltres seguirem lluitant perquè els diners de tots vagin al benestar de tothom i no cap a infraestructures que no demana ningú", ha continuat Mercader.

Què diuen?

  • "Cal dir al Govern que, si s'anomena d'esquerres, ha de prioritzar drets socials i no casinos i autopistes", ha sentenciat el representant de la CGT Ensenyament, que ha estat acompanyat per la portaveu d'USTEC-STEs, Iolanda Segura.
  • "La concentració d'avui dissabte és per poder donar cabuda a tota la gent que va fer serveis mínims durant la vaga i a col·lectius minimitzats", ha volgut deixar clar Segura, que ha qualificat de "realment positiva" la setmana de vaga i mobilitzacions conjuntes amb els treballadors de la Salut.
  • "Fer-ho junts és un clar missatge de defensa dels serveis públics i dona més força a la reivindicació", ha reconegut la portaveu d'USTEC-STEs.

Què demanen? Segura ha continuat reclamant a la Generalitat una major inversió en educació i ha descartat acceptar "més imposicions" per part de la conselleria liderada per Josep Gonzàlez-Cambray.

  • "El principal escull és la manca de voluntat per acceptar unes propostes que en cost pressupostari és ínfim: les dues hores lectives de reducció dels majors de 55 anys, el calendari escolar i l'estabilització d'interins", ha enumerat la portaveu d'USTEC-STEs.
  • "És només una qüestió de voluntat política i no pressupostària", ha insistit Segura, que ha posat l'accent en la nova "imposició del calendari". "Diuen que volen negociar, però ja estan limitant els termes de la negociació", ha retret la portaveu.

A més: A banda dels professors, la concentració de la plaça de Sant Jaume també ha comptat amb la presència d'Infermeres de Catalunya, el sindicat de tècnics d'infermeria SAE, membres de la Marea Blanca, el Sindicat d'Estudiants, representants de les plataformes d'interins i pensionistes.

  • L'auxiliar d'infermeria i delegada de CATAC, Anna Alcalà, assegura "no es poden arreglar els problemes de la sanitat catalana pactant solament amb un sol col·lectiu, el dels metges, i deixant de banda la resta de categories", ha advertit Alcalà.
  • "Si preteneu tancar aquest conflicte d'aquesta manera, ens tindreu al carrer, mobilitzats i fent les vagues que calguin", ha conclòs la també integrant de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya.