Societat
Treballadors d'Amazon Martorelles
Foto: Treballadors d'Amazon Martorelles | ACN
Vaga

Vaga a Amazon: la plantilla de Martorelles bloqueja la planta

Temps de lectura: 2 minuts
Treballadors d'Amazon Martorelles
Foto: Treballadors d'Amazon Martorelles | ACN

Des de primera hora d'aquest dimecres al matí, centenars de treballadors de la planta d'Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) han començat una vaga. 

Per què és important? La multinacional Amazon va decidir tancar el seu centre logístic de Martorelles on treballen 800 persones i traslladaran l'activitat a instal·lacions a Saragossa i Figueres (Alt Empordà). 

Situació actual: Centenars de treballadors de la planta del Vallès Oriental han bloquejat els accessos de les instal·lacions d'Amazon en la seva primera jornada de vaga. 

  • Des de primera hora del matí, els treballadors s'han concentrat als accessos de l'edifici de la companyia.
  • La vaga està convocada per als pròxims disset dies.

El motiu: Els treballadors de la planta protesten contra el tancament i trasllat de l'activitat a Saragossa i Figueres.

  • La vaga té l'objectiu de condicionar les negociacions amb la direcció. 

Què diuen? La presidenta del comitè d'empresa, Esther Rodríguez, assegura que “sempre hem donat el 200% aquí i ho seguirem fent”. 

  • Els treballadors entenen que la vaga és l’única opció que els deixa l’empresa, a qui acusen de no fer voler avançar les negociacions.
  • Rodríguez lamenta que en la darrera trobada amb la companyia, aquest dimarts, no hi hagués canvis substancials després d’hores de reunions: “Ara l’escenari canvia”, adverteix. 

Previsions: Una part de la protesta, però, es trasllada aquest mateix matí als magatzems del Prat del Llobregat, on pretenen bloquejar també l’activitat.

En detall: A Martorelles l’estratègia és de moment bloquejar els accessos de manera pacífica per demostrar que l’empresa i els llocs de treball allà els importen, mentre que bona part de la plantilla es desplaça fins al Prat a "passar-ho bé", segons han explicat els representants dels treballadors. 

  • Al Prat de Llobregat, la planta és un magatzem ‘full fillment’ des d’on es fan els enviaments directament al client. El comboi de treballadors ha sortit de Martorelles pocs minuts després d’un quart de vuit del matí.
Categoria: Societat