Societat
Un policia desplegat en un dispositiu nocturn per les protestes a Barcelona
Foto: Un policia desplegat en un dispositiu nocturn per les protestes a Barcelona | Europa Press
Protestes

Indemnitzen amb 165.000 euros un policia espanyol ferit als aldarulls per la sentència

Temps de lectura: 2 minuts
Un policia desplegat en un dispositiu nocturn per les protestes a Barcelona
Foto: Un policia desplegat en un dispositiu nocturn per les protestes a Barcelona | Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSJC) ha ordenat a la Policia Nacional que indemnitzi amb 165.258 euros un agent del cos que va resultar ferit durant les protestes per la sentència del 'procés' a Barcelona l'octubre del 2019.

Per què és important? La resposta judicial contra els líders independentistes (que va comportar presó per a molts d'ells) va aixecar una allau d'indignació. Tot plegat es va traduir en protestes pacífiques, però també en aldarulls i actes vandàlics a Barcelona, amb la plaça d'Urquinaona i la Via Laietana com a epicentre.

Context:

  • L'agent era un dels centenars de policies destinats des de diferents punts d'Espanya per fer front als aldarulls. Formava part de la VII Unitat d'Intervenció Policial, amb base a Vigo.
  • En el moment dels fets, tenia 41 anys estava mobilitzat a la Via Laietana, protegint la Prefectura Superior de la Policia.
  • Va rebre un fort cop al cap que li va trencar el casc i el va fer caure a terra, inconscient. Li va provocar un traumatisme cranioencefàlic i va acabar ingressat diversos dies a la Unitat de Cures Intensives (UCI), ferit en estat greu.

Al detall: El TSJC, en una sentència a la qual ha tingut accés EFE, dona la raó parcialment al policia. 

  • Condemna a la Direcció General de la Policia a indemnitzar-lo amb 89.858,88 euros per les lesions i amb 75.399,83 per la pèrdua de qualitat de la seva vida.
  • Per fer-ho, argumenta que és un funcionari policial que no tenia problemes de salut i al qual una "brutal agressió patida durant la seva actuació professional com a guardià de l'ordre públic" li ha "arruïnat el seu futur".
  • De fet, pateix una incapacitat permanent absoluta que l'ha fet passar a una situació de jubilat.

Per acabar: El policia va denunciar els fets davant d'un jutjat d'instrucció de Barcelona. Malgrat les investigacions dutes a terme, l'autor de l'agressió no ha estat identificat per les autoritats.