Societat
Dos homes fent servir unes ulleres 3D, eina habitual del metavers
Foto: Dos homes fent servir unes ulleres 3D, eina habitual del metavers | Europa Press
Successos

Detingut un jove de 18 anys pel primer delicte al món del metavers

Temps de lectura: 2 minuts
Dos homes fent servir unes ulleres 3D, eina habitual del metavers
Foto: Dos homes fent servir unes ulleres 3D, eina habitual del metavers | Europa Press

La Policia Nacional ha detingut un jove de 18 anys com a presumpte autor de múltiples delictes de corrupció de menors, tinença i distribució de pornografia infantil i explotació sexual de menors a través d'internet.

Per què és important? Es tracta del primer arrestat per un delicte al món del metavers, nom que rep el món virtual al qual ens podem connectar amb dispositius i on podem interactuar amb altres persones, a més d'estudiar, fer transaccions...

Context:

  • La investigació va començar el maig de 2022, quan uns pares van denunciar que la seva filla, d'onze anys, havia estat enganyada a través d'una aplicació online per enviar fotografies i vídeos de caràcter sexual explícit a un altre usuari d'aquesta mateixa aplicació.
  • L'entorn en el qual es van dur a terme els fets delatats és una aplicació disponible per als sistemes operatius Android i iOS de recent aparició al mercat.
  • Aquesta app està centrada en la creació de comunitats d'usuaris interessats en el metavers i s'ha popularitzat ràpidament entre menors, a través d'altres aplicacions més conegudes com Tik Tok o Youtube, han indicat des de la Direcció General de la Policia a través d'una nota de premsa.

Al detall: 

  • El presumpte autor és un jove resident en la província de Madrid i sense antecedents policials previs, segons ha revelat la investigació tècnica.
  • Establia contacte amb nombroses menors seguint l'esquema típic d'actuació dels delinqüents pedòfils --'child groomers'--. Després de guanyar-se la confiança de les nenes, aconseguia que li remetessin fotografies i vídeos de caràcter sexual. Feia amb elles intercanvis d'aquest material, utilitzant arxius obtinguts al seu torn d'altres víctimes, que enviava com a propis.
  • El Jutjat d'Instrucció 4 de Saragossa s'ha fet càrrec del cas, el qual una vegada aconseguides les proves de la implicació en els fets denunciats de l'investigat, va autoritzar la pràctica d'un registre al seu domicili familiar.

Per acabar: Ja que el detingut tenia 17 anys en el moment de cometre els fets denunciats, la Fiscalia de Menors de Madrid va disposar que finalitzats els tràmits policials de detenció fos posat en llibertat.

Categoria: Societat