Societat
Una dona amb màscara en un autobús
Foto: Una dona amb màscara en un autobús | Eduardo Parra / Europa Press
Salut

Ja és oficial: adeu a les mascaretes dins del transport públic

Temps de lectura: 2 minuts
Una dona amb màscara en un autobús
Foto: Una dona amb màscara en un autobús | Eduardo Parra / Europa Press

El Consell de Ministres ha aprovat la fi de l'obligatorietat de dur mascareta dins del transport públic a partir d'aquest dimecres.

Per què és important? El transport públic era un dels pocs espais on encara era d'obligat compliment l'ús de la mascareta. 

Situació actual: El govern espanyol ha aprovat que deixi de ser obligatori l'ús de les mascaretes a partir d'aquest dimecres, 8 de febrer, quan surti publicat al BOE. 

Què diuen? En roda de premsa, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que el govern espanyol modificarà el reial decret que fa referència a les mascaretes i deixaran de ser obligatòries dins del transport públic. 

  • "Ens trobem en un moment d'una enorme estabilitat epidemiològica de la covid i una clara tendència a la baixa", ha declarat la ministra.
  • "La fi de les mascaretes al transport públic és un pas més del full de ruta que seguim per tornar a la normalitat". 

Per la seva part, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha celebrat que aquesta notícia s'hagi pogut aplicar, ja que diu que és un senyal més que "s'avança cap a la normalització de la pandèmia". 

Important: L'ús de la mascareta seguirà sent obligatori a centres sanitaris, és a dir, hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció humana assistida, centres d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres centres d'atenció especialitzada. 

  • També s'haurà de portar en entrar en una farmàcia i quan s'hagi de visitar un resident a una residència de gent gran i s'estigui a una zona compartida. 

En detall: També s'ha pronunciat sobre l'anunci del govern espanyol la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que ha volgut agrair a la ciutadania "el seu esforç i col·laboració exemplar per viatjar amb més seguretat".