Societat
Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions
Foto: Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions | ACN
Detinguts

La Policia Nacional deté sis militants d'Arran en una operació contra l'organització

Temps de lectura: 2 minuts
Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions
Foto: Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions | ACN

La policia espanyola ha detingut aquest dimecres sis militants de l'organització juvenil Arran a les comarques de Ponent. Dos al matí, dos més al migdia i els altres dos a la tarda a l'Eix Comercial de Lleida.

Què en sabem? Segons Alerta Solidària, encara no s'ha pogut accedir als expedients que han motivat les detencions.

  • En un comunicat conjunt, Arran, el SEPC i el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària han afirmat que les detencions tenen "origen en unes investigacions de mesos enrere, amb acusacions de delictes greus".
  • Els detinguts, que serien veïns de les comarques del Pla d'Urgell i l'Urgell, han estat traslladats a la comissaria de la policia a Lleida. 

Tot i això, el diari Ara ha explicat que fonts d'Alerta Solidària han revelat que se'ls atribueixen delictes de pertinença a grup criminal, i danys amb incendi, furt i ultratge a la bandera per diverses accions que Arran hauria reivindicat a les xarxes socials.

  • Entre aquestes accions hi hauria actes de sabotatge en vies de tren, benzineres, o la crema d'un exemplar de la Constitució al costat de la bandera espanyola.

A la pràctica: Una concentració amb una cinquantena de persones s'ha convocat al davant de l'edifici on s'han desplegat els Mossos d'Esquadra per protegir-lo.

Què esperar? Fonts de la policia espanyola han explicat que l'operació segueix en curs i que el cas està sota secret de sumari.

  • Es preveu que entre demà i demà passat els detinguts passin a disposició judicial.

Què diuen? Des d'Arran han emès un comunicat on afirmen que les sis detencions són "accions repressives".

  • "Sense avís previ, sense notificació de l'obertura d'un procés judicial, el jovent d'Arran tornem a trobar-nos davant d'un nou cas de criminalització i persecució política i policial", diuen.
  • Afirmen que aquesta operació tindria els seus orígens en "unes investigacions de mesos enrere" amb acusacions de delictes greus.
  • Tot i això, el comunicat afirma que fins que Arran no pugui accedir als expedients i les advocades d'Alerta Solidària no puguin assistir als detinguts, "no se sabrà de què se les acusa".

Context: Les detencions arriben quan fa pocs dies es va conèixer la notícia d'un Policia Nacional infiltrat en moviments socials de Barcelona.

  • L'agent va conviure durant 3 anys entre plataformes, mobilitzacions i entitats de l'entorn antisistema de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.
  • L'home va ser denunciat per cinc activistes dels moviments socials de Barcelona pels delictes d'abusos sexuals continuats, integritat moral o tortura, descobriment i revelació de secrets i impediment de l'exercici dels drets civils.
Categoria: Societat