Societat
Miltants d'Arran a la porta del jutjat
Foto: Miltants d'Arran a la porta del jutjat | ACN
Successos

Llibertat provisional els sis militants d'Arran detinguts a Lleida

Temps de lectura: 2 minuts
Miltants d'Arran a la porta del jutjat
Foto: Miltants d'Arran a la porta del jutjat | ACN

Els sis militants d'Arran detinguts aquest dimecres a Lleida han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció 4, en funcions de guàrdia, de Lleida aquest dijous.

Què en sabem? La fiscalia ha descartat demanar presó preventiva perquè tenen domicili conegut.

  • Segons ha informat el TSJC, la causa està oberta pels delictes de danys, desordres públics i amenaces per diversos fets que haurien tingut lloc el 2022 i els investigats hauran de comparèixer al jutjat sempre que siguin requerits.

Tot i això: Per la seva banda, des d'Arran informen que tot i que el jutge els ha deixat en llibertat, els han requisat els mòbils i els ordinadors, en un "nou cas de persecució política que busca criminalitzar les joves d'Arran".

La reacció: Fins a una cinquantena de joves i familiars s'han concentrat aquest dijous al matí davant dels jutjats de Lleida per mostrar el seu suport als sis militants d'Arran detinguts, tres noies i tres nois veïns de l'Urgell i del Pla d'Urgell.

  • Entre els assistents, hi ha assistit representants del SEPC, la PAH, els diputats de la CUP Xavier Pellicer i Nogay Ndiaye i membres d'Arran.
  • Els concentrats han desplegat dues grans pancartes amb el lema 'Llibertat militants detingudes' i han llegit un manifest en què han demanat la posada en llibertat dels sis joves i la fi de la persecució policial i judicial a l'esquerra independentista.
  • En finalitzar els parlaments, s'han sentit aplaudiments i crits de "la solidaritat la nostra millor arma". Quan els joves han sortit en llibertat també han rebut l'escalf dels concentrats, amb aplaudiments i abraçades.

Què han dit? La portaveu d'Arran, Marina Gispert, ha reiterat que es tracta d'un cas de "persecució política i policial de l'estat espanyol contra el jovent de l'esquerra independentista" i ha denunciat que la policia espanyola feia un any que investigava els joves.

  • Gispert ha indicat que els joves detinguts no tenien constància de cap procés judicial obert contra ells i ha afegit que no es pot afirmar que "no hi hagi més detencions".
Categoria: Societat
Etiqueta: Lleida