Societat
Manifestació a favor de l'avortament als EUA
Foto: Manifestació a favor de l'avortament als EUA | Europa Press
Avortament

Vox vol derogar la llei de l'avortament i aplicar la polèmica proposta de Castella i Lleó

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació a favor de l'avortament als EUA
Foto: Manifestació a favor de l'avortament als EUA | Europa Press

Vox ha registrat una proposició en el Congrés per la qual reclama la "derogació immediata" de l'actual llei de l'avortament.

¿Per què és important? El partit proposa que s'ofereixi a les dones embarassades que ho desitgin escoltar el batec fetal i una ecografia 4D, com ja va proposar a Castella i Lleó, cosa que ja va aixecar una forta polèmica a nivell estatal.

¿Què diu? 

  • "A Vox avui registrem una proposició que reclama la derogació immediata de l'actual llei de l'avortament i la seva substitució per polítiques públiques que protegeixin i emparin a la dona embarassada i al concebut no nascut", explica el portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros.
  • El portaveu de Vox ha reclamat "un canvi de rumb de la mentalitat" que, segons el seu parer, "ha absorbit a tots els altres" partits, donant lloc a "un nou bipartidisme" en el que, per un costat hi ha el seu grup i, en l'altre, la resta de formacions.
  • "Espanya porta 40 anys promovent i facilitant l'avortament, nosaltres intentarem treballar per evitar-ho i oferir alternatives", explica.

¿Què sabem? Després del rebuig del Partit Popular a la Junta de Castella i Lleó, Vox ara busca que el partit de l'oposició es posicioni sobre aquest aspecte a nivell nacional.

  • En aquest sentit, ha criticat que Alberto Núñez Feijóo, president del PP, "el mateix que va recórrer al Tribunal Constitucional la Llei Aído", ara "es felicita d'aquesta llei de terminis".
  • També ha retret al PP que recolzi una esmena transaccional que prohibeix mesures com la que va proposar Vox a Castella i Lleó, "que ells van aprovar i després van desaprovar".

Context: Vox ja va proposar mesures que titllen de 'provida' per evitar avortaments a Castella i Lleó.

  • La coalició que dirigeix la Junta (PP i Vox) va pactar en el seu acord de govern implementar iniciatives de promoció de la natalitat i suport a les famílies.
  • Entre les mesures hi ha un reforç de l'atenció psicològica a les mares embarassades, un protocol que permeti escoltar els batecs, oferir una ecografia 4D i protegir l'objecció de consciència dels professionals sanitaris.
  • Aquestes mesures van derivar en una forta polèmica, ja que podrien dificultar el dret de les dones a interrompre l'embaràs.
Categoria: Societat
Etiquetes: VOX Congrés