Societat
La Guàrdia Civil allibera una dona a Alcossebre, Castelló
Foto: La Guàrdia Civil allibera una dona a Alcossebre, Castelló | Guàrdia Civil
Violència masclista

Alliberen una dona i el fill retinguts dos mesos per la parella a un hotel

Temps de lectura: 2 minuts
La Guàrdia Civil allibera una dona a Alcossebre, Castelló
Foto: La Guàrdia Civil allibera una dona a Alcossebre, Castelló | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha alliberat una dona i el seu fill menor de dos anys a un hotel de la localitat d'Alcossebre (Castelló) on portaven gairebé dos mesos retinguts per la parella de la víctima.

¿Què sabem? Els agents han detingut l'home de 36 anys i nacionalitat francesa, parella sentimental de la víctima, de 45 anys i també nacionalitat francesa. L'acusen d'un presumpte delicte de violència de gènere; de fet, en té antecedents.

Al detall:

  • Va ser una filla de la víctima resident a França qui dijous passat 16 de febrer va denunciar que la seva mare havia estat retinguda il·legalment en un hotel castellonenc.
  • Una patrulla de la Guàrdia Civil es va desplaçar a l'hotel d'Alcossebre i es va entrevistar amb tot el personal allotjat, on va localitzar a l'últim pis un home de nacionalitat francesa acompanyat d'un nen de dos anys. 
  • En ser preguntat si hi havia algú més, aquest home va mostrar als agents la documentació d'una dona també de nacionalitat francesa.
  • Per verificar que no hi havia "cap problema", va accedir voluntàriament que els agents accedissin a l'interior per comprovar l'estat de la possible víctima. Van observar una dona ajaguda en un sofà llit, la qual presentava aparent mal estat físic i un "elevat nerviosisme".
  • Mentre un dels agents atenia i entretenia al menor d'edat, un altre s'entrevistava a soles amb la víctima, que va manifestar que es trobava detinguda il·legalment per la seva parella, que li pegava constantment i que estaven allotjats allà des de la nit de Nadal.

¿Què diuen? La dona va declarar que no es podia moure ni aixecar del llit perquè havia sigut colpejada fortament a la cama, mostrant-los als guàrdies civils uns blaus i "signes evidents" de maltractament físic greu.

Per acabar: La víctima ha estat assistida pels serveis mèdics al lloc i posteriorment traslladada a l'hospital Comarcal de Vinaròs en companyia del fill de tots dos.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120.

  • En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.