Societat
El detingut amb la seva parella a l'arribada del jutjat
Foto: El detingut amb la seva parella a l'arribada del jutjat | EFE
Violència masclista

Un any de presó per l'home que va bufetejar la seva parella en un directe de TikTok

Temps de lectura: 2 minuts
El detingut amb la seva parella a l'arribada del jutjat
Foto: El detingut amb la seva parella a l'arribada del jutjat | EFE

El jutjat penal de Soria ha condemnat a un any de presó l'home que va donar una bufetada a la seva parella en un directe de TikTok.

Per què és important? L'home ha estat condemnat com a autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència contra la dona per una agressió "davant de milers de persones".

Al detall: La sentència també inclou tres anys de prohibició d'apropar-se a menys 300 metres de la persona.

  • També se'l condemna a tres anys de privació del dret de tinença d'armes.
  • El jutge ha estimat que "l'acusat, d'una manera pública i notòria, davant de milers de persones, va agredir la seva dona, amb intenció de menyscabar la seva integritat física i d'humiliar-la en públic".
  • Ha afegit que "sense que constin lesions, es va produir un maltractament evident i real, amb el qual es compleixen tots els requisits previstos a l'article 153.1 del Codi Penal i es procedeix a la condemna de l'acusat com a autor d'un delicte de maltractament".

Què diuen? La magistrada ha aclarit que "en els delictes de violència de gènere no és necessària la denúncia de la víctima, i s'ha de castigar un cop es té coneixement".

  • En aquest sentit, ha apuntat que "és suficient amb el simple fet de la retransmissió en directe de la bufetejada perquè els poders públics facin la seva feina, independentment de si ella ho reconeix com a tal".
  • També ha assenyalat que "tampoc és justificació de l'agressió, ni suposa que no sigui castigada, el fet que la víctima consenteixi i justifiqui la bufetada".
  • Segons el jutge, a més, "aquesta conducta ja s'ha repetit en anteriors ocasions, ja que la víctima ha reconegut, amb anterioritat a aquests fets, ha rebut dues pallisses".

Context: La Policia Nacional va detenir l'home, després que es fes viral un vídeo en què apareix la seva dona amb altres tiktokers i on ell li dona una bufetada en directe.

  • En el vídeo es pot sentir com la dona diu que l'autor de la bufetada és el seu pare, però dies després va dir que havia estat la seva parella i que ho van fer per "tenir més audiència".

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120.

  • En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.