Societat
Captura del vídeo de TikTok
Foto: Captura del vídeo de TikTok | TikTok
Llengua catalana

La infermera andalusa que ataca el català: "Em fa por sortir al carrer"

Temps de lectura: 2 minuts
Captura del vídeo de TikTok
Foto: Captura del vídeo de TikTok | TikTok

La infermera andalusa que va publicar un vídeo atacant la llengua catalana assegura tenir "por de sortir al carrer" perquè "li poden donar una pallissa". 

Què diu? El diari El Mundo ha tingut accés a un missatge que ha enviat la Begoña Suárez, la infermera de 25 anys que va publicar un vídeo atacant el català, a un company on explica la difícil situació que està vivint després que tothom hagi vist el seu discurs catalanòfob. 

  • "Ara mateix em fa molta por sortir al carrer, per les conseqüències més enllà de l'hospital. Hi ha gent que està molt boja i em pot venir a donar una pallissa. He rebut un munt d'amenaces", diu la noia. 
  • La infermera assegura trobar-se en un estat "d'ansietat": "No deixaré el contracte, però estic tramitant la baixa per estrès". 
  • Begoña diu que sent amb la necessitat de "demanar disculpes a tots els que s'hagin sentit ofesos pel seu vídeo" del qual assegura estar "molt penedida". 

Què diuen?: L'hospital Vall d'Hebron investigarà els fets i les circumstàncies relacionades amb el vídeo i asseguren que "no podem tolerar que dins de les nostres instal·lacions, en horari laboral i amb l’uniforme de la institució es facin vídeos que no tenen a veure amb activitat assistencial". 

  • "És evident que no representen la institució ni el centre", apunten fonts de l'hospital a Principal. 
  • El conseller de Salut, Manel Balcells, s'ha pronunciat aquest dijous sobre la polèmica i ha assegurat que "el centre i el departament arribarem fins al fons de la qüestió". A més, ha anunciat que s'ha obert un expedient.
  • Balcells ha qualificat els fets com a "intolerables en una servidora pública" i assegura que el sistema sanitari treballa cada dia "per garantir l'atenció en la llengua pròpia de Catalunya".
  • "Exemple de bones pràctiques dels nostres professionals són els que venint d’on vinguin tenen interès i es formen per aprendre, conèixer i parlar el català", ha escrit en un tuit el titular de Salut.
  • El conseller ha conclòs el missatge recordant que "el sistema de salut ofereix formació gratuïta en català pels seus professionals perquè l’objectiu final és sempre el benestar del ciutadà i garantir els drets dels pacients. Comprendre el pacient és clau per la seva seguretat".