Societat
Capçalera de la concentració celebrada a Badalona contra la violació en grup a una nena
Foto: Capçalera de la concentració celebrada a Badalona contra la violació en grup a una nena | ACN
Agressió sexual

L'alcalde de Badalona sobre la violació: "No entenc que tres agressors estiguin lliures"

Temps de lectura: 2 minuts
Capçalera de la concentració celebrada a Badalona contra la violació en grup a una nena
Foto: Capçalera de la concentració celebrada a Badalona contra la violació en grup a una nena | ACN

L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, titlla els agressors d'"energúmens" i ha explicat que tots són de nacionalitat espanyola. 

Què diu? En una entrevista a RAC 1, el socialista s'ha pronunciat sobre la violació a una menor d'onze anys per part de sis menors en un centre comercial de Badalona. 

  • “No puc entendre que tres dels agressors estiguin lliures anant a l’institut. Calen reformes un altre tipus de tractament quan es donen situacions com aquesta”, ha dit.
  • Guijarro ha titllat els agressors d'"energúmens" i ha detallat que tots són de nacionalitat espanyola i pertanyen a famílies arrelades a la ciutat, algunes de les quals havien estat usuàries dels serveis socials de l'Ajuntament. 

Situació actual: Cinc dels sis menors han estat identificats. D'aquests cinc, tres estan lliures perquè tenen menys de 14 anys i no es poden imputar. 

  • Un altre està en llibertat vigilada i el cinquè ha ingressat en un centre de menors.

A més, pel que fa a les amenaces rebudes pel germà de la víctima, l'alcalde ha explicat que la investigació per identificar-ne l’autor està “força avançada”.

  • Guijarro ha confirmat que el germà de la víctima també té acompanyament policial i que s’investiga si l’haurien anat a buscar al seu centre educatiu amb una navalla.
  • Al voltant de l’institut, de fet, també hi ha agents de paisà per evitar aquestes situacions.
  • El socialista ha lamentat que l’Ajuntament no sabés res dels fets i ha indicat que haguessin pogut oferir tota la seva ajuda abans.
  • Guijarro ha dit que s’han posat a la seva disposició i que respectaran la seva voluntat si finalment decideixen abandonar Badalona, tot i que desitgen que no ho facin.

Per últim: Pel que fa al centre comercial, ha explicat que els Mossos d'Esquadra han pres declaració a tot el personal de seguretat i sembla que la nena hauria parlat amb un vigilant d’una botiga interior, que va menystenir la situació.