Societat
Estudiants d'ESO a l'escola
Foto: Estudiants d'ESO a l'escola | Ajuntament de Barcelona
Violació

El germà de la menor violada a Badalona comparteix escola amb un dels agressors

Temps de lectura: 2 minuts
Estudiants d'ESO a l'escola
Foto: Estudiants d'ESO a l'escola | Ajuntament de Barcelona

Un dels menors presumptament implicats en la violació d'una menor a Badalona comparteix centre escolar amb el germà de la víctima.

Per què és important? La família de la nena d'onze anys violada per sis menors en el Centre Comercial Màgic de Badalona ha denunciat amenaces de mort.

  • Segons informa TV3, un dels germans de la nena ha rebut missatges a través de WhatsApp per part d'un número desconegut que li retreu que per culpa seva hi ha un noi (un dels agressors) tancat en un centre de menors. 

Què en sabem? La periodista Anna Punsí ha explicat a TV3 que un dels violadors va al mateix institut que el menor i que el centre no el pot expulsar perquè no ha infringit cap norma interna.

  • El noi, però, està en un despatx aïllat de la resta d'alumnes fins que el departament d'Educació "els doni directrius concretes sobre què cal fer".

Previsions: Aquest divendres, Educació es reunirà amb els dos centres implicats, el de la menor violada i el del germà.

Situació actual: Cinc dels sis menors han estat identificats. D'aquests cinc, tres estan lliures perquè tenen menys de 14 anys i no es poden imputar. 

  • Un altre està en llibertat vigilada i el cinquè ha ingressat en un centre de menors.

Al detall: Precisament la família ha interposat una altra denúncia per les amenaces de mort que estan rebent.

  • Un dels germans de la nena ha rebut missatges amenaçant-lo.
  • L'emissor de les amenaces admet que no coneix el presumpte agressor, però "que li fa pena i per aquest motiu el matarà". 
  • En els missatges enviats al germà de la víctima assegura a quina escola va i diu que "a la sortida rebrà punyalades".

Finalment, els Mossos investiguen els fets i estan protegint el germà després d’haver estat el receptor d’aquestes amenaces per telèfon.  

  • Pel que fa al centre comercial, els Mossos d'Esquadra han pres declaració a tot el personal de seguretat i sembla que la nena hauria parlat amb un vigilant d’una botiga interior, que va menystenir la situació.