Societat
Treballadors de la mina de Súria, poc després de la mort dels tres geòlegs
Foto: Treballadors de la mina de Súria, poc després de la mort dels tres geòlegs | Lorena Sopêna / Europa Press
Tragèdia

Els treballadors tornen a la mina de Súria sense cap mesura extra de seguretat

Temps de lectura: 3 minuts
Treballadors de la mina de Súria, poc després de la mort dels tres geòlegs
Foto: Treballadors de la mina de Súria, poc després de la mort dels tres geòlegs | Lorena Sopêna / Europa Press

La mina de Súria reprèn aquest dilluns 13 de març la seva activitat després de la tragèdia de l'última setmana.

Per què és important? L'activitat minera és la indústria més important de Catalunya Central. El recent accident en què han mort tres geòlegs ha sacsejat el municipi i ha motivat l'obertura de diferents investigacions per determinar per què es va desprendre l'interior de la galeria. 

Al detall: Els miners tornaran a la feina de manera habitual, sense cap mesura de seguretat extra de les ja habituals, segons ha confirmat el comitè d'empresa d'ICL Ibèria Súria a l'ACN.

  • L'última revisió de seguretat es va produir fa tres setmanes de forma satisfactòria, sense detectar cap problema.
  • S'han produït altres accidents anteriorment a la mateixa mina. Tres miners van morir en dos accidents al llarg de 2013; l'empresa llavors era Iberpotash.
  • A primera hora del matí, l'empresa que gestiona les mines ha programat una xerrada sobre seguretat dirigida a tots els treballadors, a qui també ha ofert atenció psicològica.

Què diuen? Aquest divendres, centenars de persones han participat en un minut de silenci, encapçalat per l'alcalde Albert Coberó, la consellera Laura Vilagrà, companys dels morts i el conseller delegat de l'empresa, Patricio Chacana.

  • "Ens sentim part d'una gran família, i hem perdut tres dels seus membres. Creu-me que això que ha passat, posarem totes les ganes perquè no sigui en va", va dir Chacana.
  • Va assegurar que, des de l'empresa, estan donant suport "amb tota la força i tota l'energia" als treballadors i companys de les víctimes.
  • David Sibila, president del comitè d'empresa d'ICL, va expressar que no entrarà en valoracions de l'accident perquè és un dia per recordar i homenatjar els companys, en les seves paraules.

Xifres: ICL Ibèria Súria compta amb 800 empleats sense tenir en compte els subcontractats, dels quals 600 baixen a les galeries.

D'on venim: Dijous passat, tres treballadors van morir a la mina de Súria per un despreniment i des d'aleshores les instal·lacions van suspendre totes les activitats.

  • Els Bombers de la Generalitat van aconseguir arribar al punt de la mina, a 900 metres de profunditat, on es trobaven els cossos de les víctimes, que tenien 28, 29 i 31 anys; els van rescatar divendres.
  • Els tres nois pertanyien al Departament de Geologia d'ICL i tenien un contracte de pràctiques. Una de les víctimes cursava un doctorand a la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona. Les altres dues víctimes estudiaven un màster en l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (UPC).

Per acabar: Les causes del despreniment de la galeria encara es desconeixen.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos