NÚÑEZ FEIJÓO  |  GIRONA LÍDER  |  CAS RUBIALES  |  CAS NEGREIRA  |  APUNYALAMENT INSTITUT  |  FEMINICIDIS  |  ROBATORI SERGIO RAMOS  |  TONI SOLER  |  ESTAFA DEL 'SÍ'
Societat
Foto: La Kira i els seus pares, el José Manuel i la María | Cedida
Suïcidi

José Manuel, pare de la Kira: "L'escola ha d'assumir el suïcidi de la meva filla"

Temps de lectura: 3 minuts
Foto: La Kira i els seus pares, el José Manuel i la María | Cedida

El José Manuel López explica que no viu, "sobreviu". El pròxim 19 de maig farà dos anys que la seva filla, la Kira, es va suïcidar. Tenia 15 anys. Ell i la María José López, la seva dona, segueixen defensant que la seva filla era víctima d'assetjament escolar a l'escola a Pare Manyanet de Sant Andreu (Barcelona) i que aquesta situació la va empènyer a treure's la vida.

D'on venim? El passat gener, un jutge va decretar que no hi havia bullying i que no hi ha proves per afirmar que algú va induir la menor a suïcidar-se.

Tot i això, ara la família prepara una demanda civil contra el centre. En una entrevista a Principal, el José Manuel demana un canvi en el protocol contra l'assetjament escolar perquè les víctimes i els pares siguin escoltats.

 

"Em considero un supervivent. Cada dia escalo una muntanya"

Cada matí, al llevar-se, el José Manuel dona un petó a les cendres de la seva filla. Es lamenta del que, probablement va haver de patir abans d'aquell fatídic 19 de maig de 2021."Jo no visc, sobrevisc".

"He tingut pensaments suïcides" 

Com passa entre els supervivents, el pare de la Kira reconeix que ha tingut pensaments suïcides. No ho pot fer, entre altres coses, perquè creu que encara ha d'ajudar moltes famílies amb menors que es volen suïcidar.

Acusacions contra el Pare Manyanet per no atendre l'assetjament

Tot i que un jutge ha arxivat el cas, la família de la menor de 15 anys està convençuda que l'escola de l'adolescent no va gestionar correctament el suposat assetjament que va patir la filla i que ha d'assumir alguna conseqüència. Ara, la família es prepara per presentar una demanda civil contra el col·legi concertat religiós.

Excursió de la classe dos dies després del suïcidi

La família denuncia burles per part d'alguns companys després de la mort de la seva companya i, també, la inacció per part del centre

"La meva filla només arribava malament de l'escola"

El progenitor explica que li va costar acceptar el fet que la seva filla de 15 anys se suïcidés. 

El José Manuel té contacte amb els pares del nen de Sallent

El José Manuel recomana "no passar ni una" a la mínima senyal d'un possible assetjament i aconsella reunir documentació escrita i gravacions.

L'objectiu d'aquest pare: canviar el protocol contra l'assetjament

Lamenta que, ara, res revictimitzen les víctimes perquè es decideix apartar-les del centre educatiu quan s'hauria d'actuar sobre l'assetjador. També ha recollit 250.000 signatures per aprovar una nova llei.