Societat
Més d'un centenar de persones protesten a la UAB pel cas d'assetjament sexual d'un catedràtic
Foto: Més d'un centenar de persones protesten a la UAB pel cas d'assetjament sexual d'un catedràtic | SEPC
Assetjament sexual

Dimiteix una responsable d'igualtat pel cas del catedràtic condemnat per assetjament

Temps de lectura: 2 minuts
Més d'un centenar de persones protesten a la UAB pel cas d'assetjament sexual d'un catedràtic
Foto: Més d'un centenar de persones protesten a la UAB pel cas d'assetjament sexual d'un catedràtic | SEPC

La responsable d'Igualtat de la facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Gemma Garcia, ha presentat la renúncia al càrrec pel cas del catedràtic suspès per assetjament sexual, segons avança Eldiario.es.

Per què és important? El professor apartat va fer tocaments i xantatge emocional a l'estudiant i fins i tot la va assetjar en viatges a congressos.

Al detall: Ara, Gemma Garcia, qui també va ser degana de la facultat, assegura que no comprèn com el centre no va prendre la decisió de suspendre'l fins que el cas no ha transcendit a través dels mitjans.

  • Això, diu, l'ha fet perdre tota confiança en l'actual equip de govern de la universitat.
  • Des del centre, però, recorden que van acompanyar la víctima en tot moment i que no podien suspendre el professor fins que no tinguessin confirmació de la sentència, fet que va passar dimarts.

Què diuen? La també doctora en Física carrega contra la gestió de la universitat per no apartar el catedràtic de manera definitiva abans.

  • "No puc fer més que demostrar la meva incomprensió i la meva ràbia per no haver estat capaç de ser tan convincent com un article en el diari de la necessitat d'erradicar aquest professor de la nostra facultat", destaca el text.
  • "L'equip ha demostrat que li falta valor per prendre decisions importants quan pertoca, ja que només actua a remolc de pressions externes", afegeix.
  • La ja exresponsable d'Igualtat a Ciències assegura sentir "vergonya" i "decepció" per la gestió del centre, sostenint que es va actuar un cop el cas havia traspassat a l'àmbit públic.
  • "Marxo amb la tranquil·litat d'haver fer sempre, quan era degana i quan era responsable d'Igualtat, tot el que era possible per a les víctimes d'assetjament o violència masclista que han passat pel meu despatx", conclou.

Mentrestant: Més d'un centenar de persones han protestat aquest dimecres a la UAB pel cas.

  • A través de Twitter, el SEPC ha manifestat que no són casos aïllats, tot mencionant el cas de la UPF en què quatre alumnes denuncien un catedràtic per assetjament laboral.
  • "Deixeu de tractar-los com a casos aïllats: les aules, com tot espai de la societat no són alienes a la violència masclista estructural", expliquen.