Una de cada cinc trobades per apps de cites acaba en agressió sexual
.jpg)
Més de la meitat de les usuàries d'aplicacions de cites s'han sentit pressionades per mantenir relacions i fins a un 21,7% assegura haver patit una agressió sexual amb violència.
Què en sabem? Aquesta és la realitat que ha sortit a la llum després de l'estudi "Apps Sin Violencia Sexual" finançat per la Delegació del govern espanyol contra la violència de gènere i elaborat per la Federación Mujeres Jóvenes.
- Aquest estudi s'ha basat en entrevistes a 963 dones usuàries de l'aplicació de cites Tinder, la més utilitzada per joves a Espanya.
Amb xifres: 7 de cada 10 dones asseguren sentir-se pressionades per mantenir relacions.
- Un 40% per mantenir relacions violentes.
- Un 57% s'ha vist pressionada a consumir alcohol per mantenir relacions.
- Gairebé el 22% de les trobades acaben en una agressió sexual.
- També cal destacar la dificultat de les dones per detectar la violència sexual, ja que inicialment el 86,4% de les enquestades va assegurar no haver-la patit.
A més: Un 48% de les enquestades s'ha sentit tractada com un objecte.
- Un 33% va voler aturar la relació i l'home es va enfadar.
- Un 27/ va viure situacions violentes durant l'acte sexual.
- Un 29,5% va ser pressionada per a realitzar pràctiques que no volia.
- Un 27,7% va ser penetrada sense el seu consentiment sense preservatiu.
Què en sabem? Aquesta investigació ha permès comprovar com aquestes aplicacions de cites es poden utilitzar com a canal per a la captació de dones per a la prostitució.
- De fet, un 72% de les dones han vist perfils d'homes que ofereixen diners o regals i a més d'un 60% els han ofert diners o regals per quedar.
- Una de les autores de l'estudi, Irene Otero, ha denunciat com en els darrers anys s'ha vist una "glamourització de la prostitució" basant-se en el "fals mite de la lliure elecció", que no té en compte estructures d'opressió o pobresa.
Finalment, el perfil inventat per a la investigació va obtenir més de 10.000 m'agrada en dues setmanes d'homes d'entre 35 i 55 anys.
- Durant els primers missatges ja es va observar violència a través de la sol·licitud de fotografies despullades o de 'sexting'.
On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120.
- En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.