Societat
L'exregidor de Tarragona Quim Amorós
Foto: L'exregidor de Tarragona Quim Amorós
assetjament sexual

Junts denuncia a la Fiscalia l'exregidor de CiU Quim Amorós per assetjar menors

Temps de lectura: 1 minut
L'exregidor de Tarragona Quim Amorós
Foto: L'exregidor de Tarragona Quim Amorós

Junts per Catalunya ha denunciat a la Fiscalia l'extinent d'alcalde de Tarragona Quim Amorós per assetjar diversos membres  de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) menors d'edats, alguns menors de 16 anys.

Què en sabem? La formació independentista l'ha donat de baixa de manera fulminant, segons avança aquest dijous el programa Planta Baixa de TV3.

D'on venim? El cas es va destapar l'estiu de 2022 quan quatre joves van denunciar el polític davant del partit, que va iniciar una investigació interna.

  • La comissió de garanties de Junts va concloure que Amorós havia comès una falta "molt greu" i va donar veracitat a les denúncies aportades i les proves com ara les captures de pantalla de les converses que el dirigent mantenia amb els menors. 
  • "Les persones denunciants coincideixen a descriure de forma bastant acurada el mateix patró de conducta", detallava l’escrit.

En detall: L'exregidor per Tarragona es guanyava la confiança amb els membres de la JNC i els demanava fotos d'ells despullats i els parlava de sexe.

  • El partit no descarta que les víctimes siguin "desenes". L'assetjador anava cercant víctimes vulnerables: menors d'edat, just recent benvinguts a les joventuts i que estaven descobrint la sexualitat.
  • Quim Amorós, o com el coneixien les víctimes, el Senyor Q, operava sempre de la mateixa forma. Es posava en contacte amb els joves presentant-se com un home amb pes dins de l'organització i des de la seva posició de poder s'aprofitava de la vulnerabilitat dels militants.
Categoria: Societat