Societat
El conseller d'Universitat, Joaquim Nadal
Foto: El conseller d'Universitat, Joaquim Nadal | ACN

Nadal, partidari de fulminar tots els professors denunciats per assetjament

Temps de lectura: 1 minut
El conseller d'Universitat, Joaquim Nadal
Foto: El conseller d'Universitat, Joaquim Nadal | ACN

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, és partidari de ser "molt més proactius" en els casos d'assetjament amb professors implicats i demana apartar-los de manera preventiva quan es conegui alguna denúncia per part d'estudiants.

Què diu? En una entrevista a Ràdio Estel, el conseller ha explicat que:

  • "No poden passar ni setmanes ni mesos"
  • "A vegades fa l'efecte que entre que es produeix la primera alerta i es ratifica una reacció passa massa temps".
  • "Quan apareix un cas, sanció immediata de caràcter preventiu. S’ha de ser contundent en inici, perquè si no els temes es podreixen i es perpetuen, i no pot ser de cap manera".

D'on venim? 8 alumnes de la UAB han denunciat el professor de filologia espanyola, Ángel Gallego, per amenaces, pressions i també assetjament sexual.

  • El docent ha estat suspès de sou i feina durant 14 mesos per una falta molt greu de prevalença de la condició d'empleat públic.

Al detall: El conseller Nadal ha explicat que fa pocs dies va conèixer que estava implicat en les proves d’accés a la universitat i immediatament va exigir la convocatòria de la comissió del Centre Interuniversitari de Catalunya que el va nomenar perquè sigui separat de les proves.

  • "Hem de ser contundents i fulminants. S’ha de separar la poma del cistell", ha insistit el conseller, que ha indicat que si hi ha una denúncia ha de deixar d’haver contacte “no entre la denunciant i el denunciat, sinó entre el denunciat i tots els contactes amb alumnes".