Societat
Alumnes de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona
Foto: Alumnes de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona | Europa Press / Alberto Paredes
Igualtat

La menstruació, a les escoles: ERC vol incloure-la al currículum educatiu

Temps de lectura: 1 minut
Alumnes de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona
Foto: Alumnes de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona | Europa Press / Alberto Paredes

Esquerra Republicana proposarà incorporar formació sobre la menstruació en el currículum educatiu.

Per què és important? La mesura forma part del Pla integral d'equitat menstrual i climateri que el Govern vol desplegar del 2023 al 2025, i que vol sensibilitzar a la població entorn de la menstruació, normalment invisibilitzada i estigmatitzada alhora.

En detall: El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha registrat una moció al Parlament per tal de desplegar el pla, que pretén incorporar el coneixement sobre la també coneguda com a regla al currículum de les escoles; també formar els professors.

Els motius: Tot plegat s'ubica dins del marc de la "lluita feminista" i el "compromís amb la garantia dels drets sexuals i reproductius", segons fonts republicanes.

  • Aquesta "estratègia nacional" inclou una seixantena d’accions amb l’objectiu de garantir una vivència digna, lliure i saludable de la menstruació i del climateri. 
  • Entre elles, i tal com fa explícit el text d’Esquerra Republicana, realitzar campanyes de sensibilització per desestigmatitzar la regla.

Context: Fa només unes setmanes, de fet, el departament d’Igualtat i Feminismes liderat per la consellera Tània Verge ja va anunciar el repartiment de forma gratuïta de productes d’higiene menstrual reutilitzables per a totes les persones menstruants. 

  • Una mesura pionera que rema per combatre la pobresa menstrual i, a la vegada, contribueix a la justícia climàtica, ja Catalunya genera 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables cada any.
Categoria: Societat
Etiquetes: Igualtat Feminismes