Societat
L'aplicació dels Mossos està disponible a l'Apple Store i a la Play Store
Foto: L'aplicació dels Mossos està disponible a l'Apple Store i a la Play Store | Principal
Seguretat

Tot el que pots fer amb la nova app dels Mossos d'Esquadra

Temps de lectura: 2 minuts
L'aplicació dels Mossos està disponible a l'Apple Store i a la Play Store
Foto: L'aplicació dels Mossos està disponible a l'Apple Store i a la Play Store | Principal

Els Mossos han creat una aplicació mòbil per potenciar la comunicació amb la ciutadania i "ser més accessibles".

Per què és important? L'eina es presenta com una comissaria virtual que inclou un enllaç directe amb el 112, així com apartats per fer tràmits, trobar la comissària més propera o demanar cita prèvia.

A la pràctica: 

  • Incorpora un canal de WhatsApp específic per a víctimes de violència masclista. També hi ha accés a les bústies de correu que el cos té per informar sobre aquests casos, situacions d'odi i discriminació, terrorisme o internet segura.
  • A banda, l'aplicació també permet fer consultes específiques com per exemple demanar cita prèvia per a fer una denúncia, trobar la comissaria més propera o disposar d’un enllaç directe per trucar al 112. 
  • Els usuaris poden rebre notificacions de seguretat pública que siguin excepcionals i d’un abast extraordinari, com ara atemptats, manifestacions, dispositius de grans esdeveniments o emergències. També avisos sobre falsos rumors i estafes o consells de seguretat. 
  • A més, incorpora un apartat d’objectes robats recuperats pels Mossos, com per exemple joies, que els ciutadans i ciutadanes podran reclamar a través d’un formulari.

A més: Està disponible en català, aranès, castellà i anglès, i ja està disponible en els sistemes operatius Android (Play Store) i iOS (Apple Store).

Què diuen? La portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, explica que...

  • La transformació digital del cos policial “és clau en un món en què l’assetjament entre iguals també es perpetua fora d’entorns d’oci”. Com per exemple el ciberassetjament, la ciberviolència masclista, les violències sexuals en línia o el sexting: “Hem de donar espais perquè les víctimes tinguin accés a la policia”, ha considerat.
  • El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, també ha comentat que la voluntat és que l’aplicació vagi evolucionant en els anys vinents “fins que esdevingui una comissaria virtual real dels Mossos” perquè “la policia integral de Catalunya estigui per terra, mar i aire i ara també pel ciberespai”.

Previsions: La previsió és que abans de finals d'any l'instrument pugui començar-se a usar per fer denúncies senzilles, com pèrdues de documentació o autoritzacions per viatjar a l'estranger. Després, se seguirà ampliant amb la resta de serveis.

Categoria: Societat