Societat
Camp Nou
Foto: Camp Nou
Seguretat

El Camp Nou es blinda per la final de la Kings League: drons i màxima seguretat

Actualitzat: Diumenge, 26 de març de 2023. 17:12
Temps de lectura: 2 minuts
Camp Nou
Foto: Camp Nou

Aquest diumenge 26 de març l'Spotify Camp Nou acollirà la Final Four de la Kings League, la innovadora lliga de futbol organitzada per Gerard Piqué i Ibai. Per aquest motiu, la policia catalana posarà en marxa un dispositiu de seguretat especial. 

Per què és important? La Kings League salta de camp i entra en terreny professional trepitjant la gespa del camp del F.C. Barcelona. El pròxim diumenge, es jugarà la final de la lliga de streamers. 

Què en sabem? La celebració de la Final Four de la Kings League al Camp Nou comportarà la mobilització d'un desplegament policial important davant de la gran afluència d'espectadors que es preveu que omplin l'estadi. 

  • Els Mossos d'Esquadra posaran en marxa un dispositiu de seguretat equiparable a altres competicions esportives com partits de lliga o competicions europees. 
  • La Guàrdia Urbana també participarà en l'operatiu i assumirà la gestió de la mobilitat. 
  • A més, la Unitat de Drons garantirà des del cel el desenvolupament de l'esdeveniment i impedirà el vol d'aparells no autoritzats. 

En detall: El dispositiu de seguretat contempla que l'afluència de persones al voltant del Camp Nou es produeixi el diumenge de 14:30 a 23:00. 

  • Abans de l’obertura dels accessos per a l’entrada dels espectadors, agents de la Unitat Canina, de Subsol i de Tedax dels Mossos faran el control de l’interior de les instal·lacions.

En profunditat: L’operatiu compta també amb l’activació de la Unitat de Drons per garantir des del cel el desenvolupament d’aquest esdeveniment.

  • En aplicació de la normativa aèria, la ciutat de Barcelona no permet el vol de drons sense les autoritzacions corresponents donat que és una zona sota la influència de l’aeroport del Prat.
  • Així, la Unitat Central Operativa (UCO) disposarà dels mitjans tècnics necessaris per al bloqueig del senyal que emetin- els aparells no autoritzats.