Societat
Foto: | Guardia Civil
Successos

Desarticulat un grup criminal que fabricava 'narcollanxes' per introduir haixix a Catalunya

Temps de lectura: 1 minut
Foto: | Guardia Civil

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal que construïa embarcacions d'alta velocitat per introduir haixix a Catalunya des de l'Àfrica.

Al detall: Segons han informat els Mossos en un comunicat, s'han detingut 13 persones per pertinença a grup criminal i tràfic de drogues.

  • La banda col·laborava amb empreses nàutiques legals que facilitaven el material necessari per fabricar les 'narcollanxes', com motors de gran potència i aparells de navegació i comunicació. A més, els arrestats blanquejaven els diners provinents de la droga a través d'aquestes empreses.

En profunditat: Els investigats adquirien les parts per construir les llanxes d’empreses estatals, ubicades a Pontevedra, Màlaga o Cadis, però també en empreses de diferents països europeus.

  • Amb els productes necessaris per fer les llanxes, els investigats feien servir una empresa de transports, dirigida per un dels líders de l'organització i que utilitzava un testaferro com a suposat titular, per traslladar-les fins a tallers clandestins que disposava l'organització. Els Mossos van detectar tres d'aquests tallers a Rubí, Salt i Tarragona.

A més: En el marc de la investigació, el mes de febrer els agents van poder interceptar a Tossa de Mar una partida d'haixix de prop de dues tones transportada en una de les 'narcollanxes'. L'operatiu policial va aconseguir intervenir la droga però les persones que s'encarregaven de transportar-la van aconseguir fugir de la zona.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos