Societat
Imatges del taller clandestí
Foto: Imatges del taller clandestí | Guardia Civil
Operació Termes

Desmunten al Berguedà un taller clandestí amb 500 quilos de material explosiu

Temps de lectura: 1 minut
Imatges del taller clandestí
Foto: Imatges del taller clandestí | Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat un taller clandestí amb prop de 500 quilos de material per fabricar explosius en una masia aïllada de Montmajor (Berguedà). La intervenció s'ha batejat com Operació Termes.

Per què és important? Un home de 41 anys ha estat detingut acusat de fabricar de manera il·legal i artesanalment els explosius mitjançant la mescla de precursors i substàncies químiques, que adquiria a través d'internet. 

Al detall: S'han confiscat 468 quilos de precursors d'explosius i productes químics, a banda de metxa i 2,2 quilos de mescla explosiva ja acabada. La Guàrdia Civil, que ha batejat l'operació com a 'Termes', destaca que es tracta d'un dels majors decomisos de precursors d'explosius realitzats mai a Espanya.

En profunditat: La investigació va començar fa exactament un any quan agents de la Guàrdia Civil van conèixer a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) d'una transacció sospitosa de precursors d'explosius a través d'una plataforma de comerç en línia.

  • Els agents van aconseguir identificar un home de 41 anys resident en una masia aïllada del Berguedà que adquiria grans quantitats de precursors, metxa, material elèctric i nombrós material de laboratori per internet.

Què en sabem? Amb les substàncies precursores i els productes químics decomissats es podien elaborar diferents tipus de mescles explosives com la pólvora o el triperòxid de triacetona –conegut popularment com la 'mare de Satanàs'-, habitualment utilitzat per terroristes islamistes, molt perillosa i d'alt poder destructiu.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos