Societat
Un funcionari de presons mira a l'interior d'una cel·la
Foto: Un funcionari de presons mira a l'interior d'una cel·la | Departament de Justícia
Presons

Un pres ataca amb una fulla d'afaitar cinc funcionaris de Brians 2

Temps de lectura: 2 minuts
Un funcionari de presons mira a l'interior d'una cel·la
Foto: Un funcionari de presons mira a l'interior d'una cel·la | Departament de Justícia

Cinc funcionaris de Brians 2 a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) han resultat ferits per un intern que els ha atacat amb una ganiveta d'afaitar.

Per què és important? Els treballadors que gestionen el dia a dia de les presons catalanes fa anys que alerten de la inseguretat que pateixen, que desemboca en agressions recurrents. S'han registrat 1.231 agressions i intents d'agressions al llarg de l'any 2022, segons fonts sindicals.

Què ha passat?

  • L'incident es va produir ahir dissabte a la tarda quan es va traslladar aquest pres –amb antecedents per conductes violentes- al mòdul de sancionats després d'un altercat al mòdul 2. 
  • Els funcionaris van immobilitzar-lo en un llit perquè estava molt alterat fins que va calmar-se. En el moment de deslligar-lo, va treure una fulla d'afaitar que amagava entre les natges i va agredir els treballadors, que van patir talls i cops.
  • Els funcionaris van ser atesos per la mútua i es van seguir els protocols, segons les mateixes fonts penitenciàries. Tot, segons han avançat 'Ser Catalunya' i 'el Caso' i ha confirmat l'ACN de fonts penitenciàries. 

Situació actual: L'intern protagonista d'aquesta agressió ha estat traslladat avui diumenge a un altre centre penitenciari. 

D'on venim: 

  • Aquest nou incident arriba després d'una setmana de mobilitzacions dels funcionaris de presons per exigir més seguretat i que se'ls reconegui legalment com a agents de l'autoritat.
  • La protesta va tenir el punt àlgid amb una tancada de més de 24 hores al despatx de la direcció del centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).
  • Els sindicats van desconvocar les mobilitzacions després de pactar amb Justícia augmentar la plantilla i la seguretat.

A partir d'ara: El departament liderat per Gemma Ubasart es compromet a convocar almenys 350 places de nous funcionaris fins al 2025.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos