Societat
Les restriccions d'aigua podrien arribar a les llars catalanes a l'agost
Foto: Les restriccions d'aigua podrien arribar a les llars catalanes a l'agost | Europa Press
Sequera

L'ACA posa data a les restriccions a l'aigua d'aixeta si segueix sense ploure

Temps de lectura: 2 minuts
Les restriccions d'aigua podrien arribar a les llars catalanes a l'agost
Foto: Les restriccions d'aigua podrien arribar a les llars catalanes a l'agost | Europa Press

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) avisa que l'estiu serà dur i que imposarà restriccions d'aigua a l'agost si no plou prou aquesta primavera.

Per què és important? Aquesta és la sequera més greu que es recorda a Catalunya; de fet, és més dura que la de l'any 2008. Situació que, mentrestant, posa gairebé tot el territori en un perill alt d'incendi.

Visió global: Consulta els municipis afectats per les restriccions actuals.

En detall: Arribaran noves restriccions a les llars catalanes a partir de l'agost si la situació no es reverteix.

  • S'implantaria una reducció d'uns 30 litres d'aigua per habitant i per dia, passant dels 230 actuals als 200. Això impactaria en tots els sectors econòmics: restaurants, botigues, gimnasos, hospitals...
  • També s'abaixarà la pressió de l'aigua de l'aixeta per reduir el consum a les llars. Segons l'ACA, aquesta és una mesura més eficient que els propis talls d'aigua.

Què diuen? El director de l'ACA, Samuel Reyes, ha declarat a RAC1 que...

  • "Els indicadors marquen que estem en el mínim històric, no a la mitjana. Per això, creiem que entre l'agost i el setembre, depenent de com vagin aquests mesos de primavera, entraríem en situació d'emergència en el sistema Ter-Llobregat".
  • "Per tornar a una normalitat o a un estat de prealerta, cal que plogui en un parell de mesos tot el que plou en un any a Barcelona, que són uns 500 litres per metre quadrat. Però si plguessin uns 200 o 300 litres a les capçaleres, podríem mantenir-nos".

A més: Si no plou prou aquests mesos, ens trobarem en situació d'emergència i l'agència pública establirà el nivell més alt en la lluita contra la sequera.

Categoria: Societat
Etiqueta: Medi ambient