Societat
Saül Gordillo en una imatge d'arxiu
Foto: Saül Gordillo en una imatge d'arxiu | Bernat Vilaró / ACN
Tribunals

Saül Gordillo demanda Principal després d'haver estat denunciat per dues agressions sexuals

Temps de lectura: 3 minuts
Saül Gordillo en una imatge d'arxiu
Foto: Saül Gordillo en una imatge d'arxiu | Bernat Vilaró / ACN

El periodista Saül Gordillo ha presentat una demanda contra l'empresa propietària de Principal per acomiadament nul o improcedent.

Per què és important? Gordillo continua com a investigat per les dues denúncies d'agressió sexual —una d'elles amb agreujant de submissió química— presentades per dues periodistes de Principal quan ell era director del digital. Els fets haurien passat durant la nit de l'1 al 2 de desembre després del sopar d'empresa de Nadal.

Què diu? A la demanda, el periodista al·lega que “es van vulnerar flagrantment els drets fonamentals de defensa, a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la presumpció d'innocència, entre d'altres”. 

  • També expressa que l'empresa “es va posar en contacte amb una de les parts en conflicte, en aquest cas les denunciants, oferint suport, assistència i assessorament, en el que", sempre segons l'imputat, "suposa una acció discriminatòria respecte a la meva persona”.
  • Segons la demanda, amb el seu acomiadament s'ha produït una “flagrant vulneració de diversos drets fonamentals”.
  • El periodista també acusa els mitjans d'un “seguiment “informatiu” del “cas”, palmàriament parcial, tendenciós i incriminatori contra la meva persona”.
  • Gordillo assegura que a causa del que ell considera un "linxament mediàtic", pateix "ansietat" relacionada amb els fets objecte de censura de la demanda.
  • En tot el text no fa referència als perjudicis causats a les denunciants.

A la pràctica: Gordillo ha interposat una demanda per acomiadament nul o improcedent per la qual demana la seva reincorporació al lloc de treball i diverses compensacions econòmiques.

  • A part de les compensacions econòmiques derivades de l’acomiadament, exigeix 450.015 euros com a indemnització per danys morals.

Què en sabem? L'òrgan d'administració de Principal va decidir cessar el periodista Saül Gordillo el 5 de gener, amb posterioritat a les informacions que van transcendir sobre unes suposades agressions sexuals contra dues treballadores de l’empresa i després d’haver aplicat un protocol de l’empresa per a aquests casos.

  • Principal, en un termini de 16 dies des que va tenir coneixement dels fets, va posar en marxa el protocol d'assetjament i el va concloure, tot respectant els drets de totes les parts implicades, tant pel que fa als drets de les possibles víctimes, com la presumpció d'innocència a què té dret qualsevol persona. Totes les persones afectades van tenir l’oportunitat de fer les al·legacions que creiéssin adients.

En detall: Gordillo va ser denunciat, primer, per un delicte d'agressió sexual per una treballadora de la publicació.

  • L'agressió s'hauria comès a la sala Apolo de Barcelona. La denunciant relata que el periodista se li va acostar quan estaven demanant una copa i que va ser aleshores quan l'hauria agredit.

D'altra banda, quan només havia transcendit el primer cas, els Mossos van citar a declarar l'exdirector, qui va negar les acusacions i es va justificar dient que aquella nit havia begut molt.

  • Davant del jutge, però, i un cop que es van poder comprovar les imatges aportades per la discoteca, va defensar que els actes havien estat consentits per la noia, una afirmació que en tot moment la denunciant va negar.

A més: Una altra treballadora del diari també el va denunciar per una agressió sexual amb agreujant de submissió química la mateixa nit.

  • Després de la declaració de la segona denúncia, l'advocat de Gordillo, Carles Monguilod, va parlar davant dels mitjans. Allà va fer referència de nou al consentiment per defensar la innocència de l'exdirector de Principal, qui va acabar reconeixement parcialment els fets.
Categoria: Societat
Etiqueta: Tribunals