Societat
Dues persones fent el camí de Ronda
Foto: Dues persones fent el camí de Ronda | @costabrava
Lleure

Els millors plans per gaudir la Setmana Santa a Catalunya

Actualitzat: Dimarts, 4 d'abril de 2023. 18:19
Temps de lectura: 8 minuts
Dues persones fent el camí de Ronda
Foto: Dues persones fent el camí de Ronda | @costabrava

Busques plans per fer aquesta Setmana Santa 2023? Aquesta es presenta com un parèntesi en la rutina i permet fer coses que el dia a dia, normalment, no deixa fer. Així que aquesta és una oportunitat per trencar la monotonia i descobrir les opcions de lleure que ofereix el territori.

A la pràctica: Enguany, la Setmana Santa comença el diumenge 2 d'abril i acaba el diumenge 10 del mateix mes, amb dos dies festius.

Plans a Barcelona ciutat

Ruta en bici: Barcelona té una xarxa ciclista de més de 250 km, bona part d'ells a entorns naturals.

  • Un exemple són les rutes a Montjuïc o la carretera de les Aigües, a Collserola; també els cinc kilòmetres de passeig marítim, des del Fòrum fins a l'Hotel W, o la ruta que envolta la ciutat passant per diversos municipis de l'àrea metropolitana.
  • Ben a prop de Barcelona, el Parc del Besòs, les platges de la comarca del Maresme o el Parc del Montnegre també són un encert, amb molta menys gent que pugui entorpir la teva ruta en bici. 
  • Fes click aquí per consultar el plànol amb la xarxa al complet.

Zoo i Tibidabo: Són dos clàssics de la capital catalana.

  • Passa el dia descobrint i aprenent sobre les més de 300 espècies animals que viuen al Zoo de Barcelona, ubicat al parc de la Ciutadella (metro L4 i T4 del tramvia) i per un preu de 21,40 euros per adults i de 12,95 per nens.
  • Un altre dia, també pots visitar el parc d'atraccions ubicat a Collserola. Amb més de 120 anys d'història, el Tibidabo compta amb desenes d'emblemàtiques atraccions i ofereix un ampli ventall d'experiències sensorials per a tota la família. Hi ha diferents preus segons les condicions, amb l'entrada general a 35 euros.

Tapes i festa: Reserva un vespre i nit a sopar les millors patates braves de la ciutat per després gaudir de l'oferta de lleure nocturn que ofereixen les diverses discoteques.

Miradors: Gaudeix d'unes bones vistes de la capital des dels diferents miradors. Fes clic per consultar-ne la ubicació.

  • Mirador del Tibidabo: pots anar-hi sense necessitat de comprar entrada al parc d'atraccions i veure l'skyline de la ciutat des dels accessos.
  • Mirador de l'Arrebassada: ubicat a la carretera amb el mateix nom, està molt freqüentat per motoristes i joves un cop comença a caure el sol.
  • Mirador de l'Alcalde: està a la muntanya de Montjuïc i permet contemplar la línia de la costa de Barcelona, a més d'altres icones del centre de la ciutat.
  • Mirador dels Búnquers: el Carmel ofereix unes vistes també impressionants, tot i estar bastant massificats

Museus: La gran oferta cultural de Barcelona et deixarà bocabadat. De fet, molts d'ells obren gratis els diumenges, de forma que et podràs estalviar uns diners si ho fas el dia 2 o el 9. Destaquen:

Plans de muntanya i interior

Montserrat: Un dels plans estrella de la Setmana Santa sempre és anar a veure la icònica Moreneta.

  • Pots pujar-hi a peu si estàs preparat físicament o en tren cremallera o telèferic per una experiència més còmode; els responsables recomanen evitar l'ús del cotxe. Informació dels preus.

Parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: És la destinació preferida dels autèntics amants de l'alta muntanya. Sent l'únic parc nacional de Catalunya, ofereix tota mena de rutes per connectar amb la natura de la manera més autèntica als Pirineus. Destaquen les següents rutes:

  • El Planell d'Aigüestortes i l'Estany Llong
  • La ruta de la Llúdriga.
  • El camí al llac de Sant Maurici, amb el seu mirador.
  • La ruta de les esglésies de la Vall de Boí.
  • El llac de Gerber.
  • El Gran Circ de Colomers.

La Fageda d'en Jordà: Sempre és agradable endinsar-se en aquesta màgica reserva natural de la comarca de la Garrotxa.

  • A més, pots aprofitar i visitar la fàbrica dels iogurts La Fageda, assistint de primera mà a la creació dels productes de la famosa marca catalana, amb degustació inclosa. Per fer-ho, cal reservar i pagar vuit euros els adults i quatre els nens de fins a 14 anys.

Via Verda: Una de les vies verdes més divertides de Catalunya és la de la Terra Alta.

  • Té una longitud de 23 kilòmetres per asfalt que es poden recórrer a peu o en bicicleta i que travessa una desena de túnels totalment a les fosques, alguns de fins i tot 750 metres. Així doncs, es fa imprescindible l'ús de llanterna.
  • Al seu pas per la Fontcalda, pots banyar-te a les piscines naturals que hi ha, malgrat que la sequera ha reduït en gran manera la quantitat d'aigua.

Turó de l'Home: Seguint la carretera BV-5114, a l'alçada de Santa Fe del Montseny, s'amaga la singular Font de Passavets, el punt d'inici que ens permetrà arribar al cim del Turó de l'Home.

  • Per arribar es tarda una hora travessant el famós Coll Pregon.
  • El Turó de l'Home és el punt més alt del Montseny amb 1.705,8 metres.

Plans de platja

Coneix la Costa Brava: Entre Roses i el Port de la Selva, el Camí de Ronda és una de les experiències més emocionants de la Costa Brava. Els camins et permetran gaudir de les joies paisatgístiques del litoral gironí. 

  • Es tracta d'una via que et permet descobrir petites cales, penyes-segats, platges, cales i altres espais del litoral.
  • A més, pots fer un parèntesi a Portlligat, on podràs visitar la Casa-Museu Salvador Dalí. 

Delta Ebre: El Parc Natural del Delta de l'Ebre ofereix als seus visitants una àmplia i variada gamma d'itineraris per descobrir els indrets més interessants del Delta. Les rutes es poden fer a peu, amb bici o algunes amb canoa.

  • Pots gaudir de fins a 12 itineraris diferents, entre ells visitar la badia del Fangar, la ruta de les llacunes a les basses de la Tancada i l’Encassinyada o l'itinerari dels ullals.

Submarinisme o snorquel: El fons marí de la Costa Brava és ideal per fer snorquel. A les seves aigües s'amaguen boscos d'algues, prats de posidònia o petits grups de peixos. 

  • Algunes de les platges o cales per fer snorquel més conegudes són: Cala de las Roques Planes, Cala Jugadora, Cala del Senyor Ramón, Cala Estreta, Cala Futadera o Sa Tuna, entre d'altres.

Experiències

Vol en globus: Un vol amb globus pot ser una de les experiències més boniques i increïbles que es pot fer a plena natura.

  •  Hi ha moltes zones on es pot gaudir d'aquesta a activitat i a Catalunya en destaquen la Garrotxa i Igualada, entre d'altres.
  • Gràcies al microclima que es respira a la zona volcànica de Catalunya es pot volar tots els dies de l'any, el que permet gaudir de tots els colors de la natura al llarg de les quatre estacions.
  • A Igualada és tradició volar en globus. Els boscos de pins i alzines, així com el conreu de secà que predomina a la comarca, creen una unió de colors impressionant des de l’aire.

Tast de vins: A Catalunya, pots visitar més de 300 cellers, passejar entre vinyes, gaudir d’un ric patrimoni, maridar vi i gastronomia. 

  • Hi ha 12 DO que garanteixen l’origen i la qualitat del vi que produeixen: DO Alella, Do Catalunya, DO Cava, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta.
  • A més, moltes de les bodegues es poden visitar en bicicleta, segway, mountain bike, en 4x4 o fins i tot amb helicòpter o en veler.

Processons

Les processons se celebren gairebé a totes les ciutats de Catalunya, des de la Passió d'Olesa fins a la Dansa de la Mort de Verges, es poden veure a qualsevol part del territori.

Les grans deambulacions processionals són un dels actes centrals de la Setmana Santa. Se celebren habitualment Divendres Sant i n’hi ha de molts tipus i per molts motius.

A continuació, deixem algunes propostes per fer un recorregut per les processons més importants de Catalunya:

Categoria: Societat
Etiqueta: Setmana Santa