Societat
Helena Jubany en una imatge d'arxiu
Foto: Helena Jubany en una imatge d'arxiu
Cas Helena Jubany

Cas Helena Jubany: L'ADN del segon investigat no coincideix amb el trobat a la víctima

Temps de lectura: 2 minuts
Helena Jubany en una imatge d'arxiu
Foto: Helena Jubany en una imatge d'arxiu

L'ADN del segon investigat per la mort d'Helena Jubany a Sabadell l'any 2001, Santi Laiglesia, no concorda amb les restes trobades al cos de la víctima.

Què en sabem? No obstant això, el jutge de Sabadell ha ordenat que es compari l'ADN d'aquest investigat amb les restes trobades en una peça de roba de la víctima.

En detall: Tot i quedar demostrat que no hi ha restes genètiques de Xavi Jiménez en la roba de Jubany, sí que hi ha indicis que fan que es mantingui en la causa.

  • El passat mes de gener es van obtenir els resultats de les diligències pericials sobre els anònims que la jove havia rebut abans de morir, i l'anàlisi lingüística refermaria que Jiménez hauria participat en l'elaboració dels redactats.
  • La secció tercera de l'Audiència de Barcelona va desestimar, també al gener, els tres recursos que la defensa de Jiménez va presentar contra l'obertura de la causa contra ell.

Què diuen? "Hi ha indicis suficients de coincidència documental tant pel que fa al contingut com als trets lingüístics per considerar la seva participació en l'elaboració dels anònims", detallava el jutge en la interlocutòria.

Context: El jutge va reobrir la investigació contra Santi Laiglesia el febrer i va ordenar agafar mostres de l'ADN per comparar-les amb les que van trobar en el cadàver de Jubany i que tampoc coincidien amb l'altre investigat, Xavi Jiménez.

  • Laiglesia va ser el principal investigat en la primera causa per l'assassinat de Jubany, que va quedar arxivada el 2005 sense resoldre's i que el jutjat va obrir el 2020 després de rebre noves proves aportades per la família.
Categoria: Societat