Societat
Vall d'Hebron
Foto: Vall d'Hebron | ACN
Llengua catalana

La infermera que criticava el català deixa de treballar a l'Hospital Vall d'Hebron

Temps de lectura: 2 minuts
Vall d'Hebron
Foto: Vall d'Hebron | ACN

La infermera andalusa que va atacar el català en un vídeo a xarxes socials ha deixat de treballar aquest divendres a l'Hospital Vall d'Hebron després d'acabar el seu contracte, segons ha avançat VilaWeb.

Per què és important? En un vídeo que es va fer viral, juntament amb tres companyes, la noia va criticar haver de treure's el nivell C1 de català per treballar a Catalunya.

Què en sabem? Segons ha pogut saber el diari, el seu contracte ha finalitzat i el Departament de Salut ha decidit no renovar-l'hi.

  • El Departament va obrir un expedient a la infermera.
  • La portaveu del govern, Patricia Plaja, va assegurar que "tothom ha de poder ser atès en català" i que "som en una crisi lingüística".
  • La portaveu va recordar que "hi ha molts professionals sanitaris vinguts d'altres llocs de l'Estat espanyol, ciutadans nascuts fora de Catalunya que han après i parlen el català". "Personal sanitari que ha arribat fa tres mesos o més temps i l'han après", ha insistit, volent allunyar del focus el col·lectiu.

A la pràctica: Els empleats públics disposen d'una oferta formativa impulsada pel Govern per aprendre el català, ha remarcat Plaja.

Context: Un vídeo de TikTok es va fer viral pel que diuen tres infermeres de fora de Catalunya quan estaven treballant a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

  • En el vídeo, es pot veure com una de les infermeres, vestida amb l'uniforme i en un centre de salut català, explica que el sindicat UGT els hi ha comunicat que hi haurà 3.500 places d'oposició d'infermeria per treballar a Catalunya. 
  • La infermera diu: "Ens diuen que per treure'ns les putes oposicions ens hem de treure el puto C1 de català". 
  • Una d'elles, la que és de Sant Sebastià, assegura que ella està fent les oposicions i en català li diu: "Escolta noia, que jo puc parlar català". 
  • La noia protagonista del vídeo li contesta: "M'estàs desmuntant el vídeo" i afegeix: "Es traurà el C1 de català la meva mare". 

En detall: Posteriorment, i després que el vídeo es fes viral, la infermera va assegurar tenir "por de sortir al carrer" perquè li "podien donar una pallissa".

Categoria: Societat
Etiquetes: Hospitals Llengua