Societat
TikTok
Foto: TikTok | Unsplash

TikTok comença a incorporar el català

Temps de lectura: 2 minuts
TikTok
Foto: TikTok | Unsplash

TikTok ja ha incorporat el català. De moment permet que els subtítols dels anuncis d'empreses i institucions fets en aquesta llengua siguin en català. La previsió és que acabi sent una opció d'idioma per al funcionament general de l'aplicació.

Per què és important? Des del col·lectiu de TikTok Catalunya, igual com des de les institucions, fa temps que es reivindicava reconèixer l'idioma a la plataforma.

Què sabem? Segons el Departament de Cultura, la xarxa social "està avançant a bon ritme" en la incorporació del català com a opció lingüística en la interfície de l’aplicació, i en el menú per a subtitulacions de contingut orgànic.

  • Cultura assegura que ha treballat amb TikTok per proporcionar "criteris d'ús, arguments legals i de mercat".
  • També per "contextualitzar" la petició de situar el català "com a llengua mitjana que aspira a tenir una presència normalitzada en tots els àmbits".

D'on venim? Són moltes les xarxes socials que ja contemplen l'opció de funcionar en català: Twitter, Facebook, Signal, Telegram, Whatsapp, YouTube, Badoo, i la majoria de serveis oferts per Google.

Què han dit? El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila ha emès un comunicat on remarca la importància d'aquest canvi.

  • “El pas que ha fet TikTok és fonamental, perquè és una de les plataformes de contingut líders i perquè a més és una referència entre una àmplia varietat d’audiències", ha dit.
  • El departament assegura que les xarxes estan "responent a la demanda que moltes empreses i particulars havien formulat".

Background: Els tiktokers catalans han aconseguit crear una comunitat d'usuaris de Catalunya que fan servir l'idioma a l'aplicació, popularment conegut com a TikTok Catalunya.

  • És habitual en aquestes grans plataformes renunciar a l'ús de la llengua minoritària per aconseguir més visualitzacions.
  • Tot i això, cada vegada són més les persones que, tenint el català com a idioma nadiu, el fan servir en els seus vídeos i comentaris.
Categoria: Societat
Etiquetes: Xarxes TikTok Llengua