Societat
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil
Successos

Detinguts un metge i la seva dona per tancar els 8 fills en condicions infrahumanes

Temps de lectura: 2 minuts
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un matrimoni a Colmenar Viejo (Madrid) per maltractament als seus vuit fills, que obligaven a "malviure" en una habitació sense sortir-ne. L'home, que és metge d'un hospital, a més, maltractava la seva dona.

Per què és important? Els fets són excepcionalment greus en tractar-se de vuit menors als quals els seus pares sotmetien a una situació extrema de desemparament, segons es desprèn del comunicat dels investigadors.

Què en sabem?

  • El matrimoni els mantenia tancats en una habitació i els prohibien trepitjar el saló; si ho feien, els castigava amb maltractament físic o deixant-los a la intempèrie al pati de l'habitatge, recull Europa Press.
  • Acostumaven a faltar constantment a classe, sent justificades les absències escolars pel pare, que exerceix de metge en un hospital madrileny.
  • L'habitatge presentava un estat d'insalubritat a totes les dependències, a excepció del despatx del pare. Dels dos banys existents, només un d'ells era utilitzat, trobant-se brut i ple d'estris. La cuina presentava un aspecte "deplorable", sense netejar i en una situació higiènica i sanitària pèssima.
  • Va ser llavors quan es van establir vigilàncies als voltants del domicili familiar, on les sospites van confirmar els recels dels investigadors.

Situació actual: El jutge ha retirat cautelarment la Pàtria Potestat dels menors als pares. Aquests, detinguts, tampoc no poden apropar-se a ells, ja que també els ha imposat una ordre d'allunyament per protegir als seus fills. 

A més: La dona, de 44 anys, és, al seu torn, víctima de delicte de violència de gènere, decretant cautelarment el Jutjat una ordre d'allunyament respecte al seu marit.

Context:

  • La investigació es va originar dies abans arran d'una denúncia on es posava en coneixement uns presumptes maltractaments contra una de menor d'edat ocasionats pel seu progenitor.
  • Les indagacions van permetre descobrir que, a més de la jove, hi havia uns altres set menors que també podien ser víctimes de violència domèstica.
  • La policia va registrar l'habitatge sota l'ordre del jutge el passat 29 de març amb la col·laboració dels Serveis Socials, entre altres autoritats, i ho van constatar.

Previsions: Als progenitors se'ls atribueixen delictes de maltractament, contra els drets i deures familiars, obstrucció a la justícia. A més, a l'home també se li atribueixen delictes de violència de gènere i furt.

Categoria: Societat