Societat
Toni Soler i Judit Martín, durant el gag de la Virgen del Rocío
Foto: Toni Soler i Judit Martín, durant el gag de la Virgen del Rocío | TV3
Polèmica

Abogados Cristianos denuncia la parodia de la Verge del Rocío a TV3

Temps de lectura: 2 minuts
Toni Soler i Judit Martín, durant el gag de la Virgen del Rocío
Foto: Toni Soler i Judit Martín, durant el gag de la Virgen del Rocío | TV3

La Fundació Abogados Cristianos ha presentat una denúncia contra els presentadors i l'actriu del programa Està Passant que van protagonitzar el gag de la Verge del Rocío.

Per què és important? És la primera denúncia formal per aquest gag que ha generat molta polèmica i reaccions.

Què diuen? Els Abogados Cristianos consideren que s'hauria comès un delicte d'escarni.

  • La presidenta de l'organització, Polonia Castellanos, ha declarat que "es tracta d'un nou atac contra els sentiments religiosos realitzat de forma totalment gratuïta i a més en una època molt important per als catòlics com és la Setmana Santa".
  • "Esperem que tingui una conseqüència i es compleixi el Codi Penal, la llei d'enjudiciament criminal, i les persones que van vexar els sentiments catòlics durant la Setmana Santa, siguin condemnades", deia Castellanos en el comunicat emès.

Context: En el gag, que dura 10 minuts i es va emetre el 4 d'abril, l'actriu Judit Martín vestida de verge es queixava que portava 200 anys "sense fotre un clau". 

D'on venim? La Junta d'Andalusia va anunciar que presentaria una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA).

  • El partit Valents ha presentat una queixa formal al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), i ha demanat que la retirada del programa.
  • Així mateix, la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) també hi ha reaccionat, exigint unes disculpes públiques a TV3 per restituir l'honor de la marededeu del Rocío.

A més: La Conferència Episcopal Tarraconense també ha mostrat el seu "rebuig" davant la paròdia.

  • Assegura "fereix la sensibilitat de moltes persones i particularment la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Mare de Déu, guarden la seva fe i les seves tradicions religioses".
  • Els bisbes recorden que la televisió pública ha de "respectar tota creença" i mantenir la "neutralitat religiosa" que li pertoca, "respectant els sentiments dels creients, no ferint amb aquest tipus de gags que ultrapassen el sentit de l'humor i la dignitat de la fe de tantes persones".
Categoria: Societat