Societat
Mòbil amb l'aplicació TikTok
Foto: Mòbil amb l'aplicació TikTok | Pexels
TikTok

L'aplicació de TikTok ja està disponible en català: com configurar-ho?

Temps de lectura: 2 minuts
Mòbil amb l'aplicació TikTok
Foto: Mòbil amb l'aplicació TikTok | Pexels

La plataforma de TikTok ja ha incorporat el català com una opció lingüística i, per tant, permet així la seva configuració en aquesta llengua. Aquesta funció ja està disponible per a mòbils Android i iOS.

Per què és important? Des del col·lectiu de TikTok Catalunya, igual com des de les institucions, fa temps que es reivindicava reconèixer l'idioma a la plataforma.

Què en sabem? Són moltes les xarxes socials que ja contemplen l'opció de funcionar en català: Twitter, Facebook, Signal, Telegram, Whatsapp, YouTube, Badoo, i la majoria de serveis oferts per Google.

  • Els tiktokers catalans han aconseguit crear una comunitat d'usuaris de Catalunya que fan servir l'idioma a l'aplicació, popularment conegut com a TikTok Catalunya.
  • És habitual en aquestes grans plataformes renunciar a l'ús de la llengua minoritària per obtenir més visualitzacions.
  • Tot i això, cada vegada són més les persones que, tenint el català com a idioma nadiu, el fan servir en els seus vídeos i comentaris.

D'on venim? Fa pocs dies, l'aplicació de vídeos curts ja va incorporar el català als subtítols de les peces publicitàries.

  • L'empresa permetia que els subtítols dels anuncis d'empreses i institucions fets en aquesta llengua fossin en català.
  • Fins llavors, l'aplicació requeria subtitular en castellà els anuncis emesos en català d'empreses i institucions.

Com configurar-ho? Per configurar el català a TikTok primer cal assegurar-se de tenir actualitzada l'aplicació. Per comprovar-ho, cal anar a Play Store (Android) o App Store (iOS), allà s'ha de buscar l'aplicació de TikTok i actualitzar-la si ens dona aquesta opció (si no dona l'opció, vol dir que ja s'ha actualitzat automàticament).

  • Un cop comprovat aquest primer pas, cal anar a l'aplicació de TikTok a l'apartat de 'perfil' i seleccionar la icona de tres ratlles que apareix a dalt a la dreta, un cop dins s'ha d'anar a l'opció de 'configuració i privadesa'.
  • Dins d'aquest menú ens apareix l'apartat de 'Contingut i pantalla', allà haurem de seleccionar el botó d''idioma'.
  • Un cop en aquest apartat només cal que cerquem el català dins del llistat de les diferents llengües que apareixen i seleccionar-lo perquè l'aplicació el fixi com a 'idioma de l'aplicació'.
Categoria: Societat
Etiquetes: TikTok Xarxes Llengua