Societat
Els Bombers treballant en l'incendi del camió
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi del camió | Bombers
Ap-7

Cues de fins a vint quilòmetres a l'AP-7 a Vilafranca del Penedès per un camió incendiat

Temps de lectura: 2 minuts
Els Bombers treballant en l'incendi del camió
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi del camió | Bombers

L'AP-7 registra aquest divendres a la tarda cues de fins a vint quilòmetres a l'altura de Vilafranca del Penedès després que hagi calgut tallar la via en ambdós sentits de la marxa per l'incendi d'un camió.

Què en sabem? El foc ha agafat el marge i els Bombers han enviat deu dotacions a l'indret per apagar les flames.

  • El camió transportava roba, i el cos d'extinció de focs ha anunciat poc després de les set de la tarda que després d'una bona estona de remullar-la, una retroexcavadora començava a treballar per escampar-la i poder acabar d'apagar-la.
  • Els fets han tingut lloc cap a les sis de la tarda, i cap a les set s'ha pogut obrir un carril en sentit Barcelona.

En detall: A conseqüència de l'incendi, el camió ha quedat totalment calcinat.

  • El material que transportava el camió ha provocat que el foc guanyés força ràpidament i les flames tinguessin una gran violència.
  • A més del camió, el foc també ha afectat part de la vegetació que hi havia als marges de l'autopista en el seu pas per la capital de l'Alt Penedès.

A la pràctica: El Servei Català de Trànsit ha aconsellat als conductors que, per creuar la zona afectada, utilitzin les autopistes C-32 o C-31 per Tarragona i la A-2 per Lleida.

Context: L'Alt Penedès és una de les comarques que aquest divendres es troba en el nivell 2 del Pla Alfa de perillositat per risc d'incendi forestal.

  • També estan en alerta les comarques de la meitat sud de Catalunya, on està prohibit fer foc i es recomana "extremar totes les precaucions" en qualsevol activitat que es faci al medi natural. 

Categoria: Societat