Societat
Una nena i una dona dibuixen en una pissarra digital de la Ludoteca Guitard de Barcelona
Foto: Una nena i una dona dibuixen en una pissarra digital de la Ludoteca Guitard de Barcelona | ACN
Tecnologia

Gènere i classe social: Factors clau de la bretxa digital en infants

Temps de lectura: 2 minuts
Una nena i una dona dibuixen en una pissarra digital de la Ludoteca Guitard de Barcelona
Foto: Una nena i una dona dibuixen en una pissarra digital de la Ludoteca Guitard de Barcelona | ACN

Un estudi de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha determinat que la digitalització ja divideix a les persones des de la infància.

Per què és important? Les nenes i els infants nascuts en famílies de menys recursos tenen menys probabilitat de perseguir carreres professionals en l'àmbit tecnològic.

  • L'OCDE també ha alertat de la manca d'organismes públics de vigilància per garantir la seguretat digital dels infants.

En detall: L'organització denuncia que les tecnologies digitals són una eina per al desenvolupament de l'aprenentatge, però adverteix que la manca de control fa que "s'estigui perdent l'oportunitat" d'aprofitar els seus beneficis.

  • Alerta sobre l'impacte que l'assetjament, les amenaces a la privacitat i l'aparició de noves bretxes digitals poden tenir en els infants.
  • Considera que els estats tenen polítiques centrades en la promoció i l'ús responsable de les noves tecnologies, però que manquen mesures restrictives com la prohibició a certs productes.

A més: L'OCDE recomana als governs que animin als proveïdors a reforçar la seguretat digital de les seves eines, especialment per aquells productes dirigits a la població de menys de sis anys.

  • Destaca que s'han introduït regulacions en protecció de privacitat, però que haurien de millorar.

Què ha dit? Considera "prioritari" acabar amb la bretxa digital, però apunta que encara no hi ha un consens amb els governs sobre com afrontar la situació.

Cap a on anem? L'informe també posa èmfasi en la falta de formació en competències digitals als professionals de l'educació.

  • "La digitalització continuarà tenint un impacte en l'educació i l'aprenentatge i en la forma com els infants interactuen i es relacionen amb la societat; els països haurien de fixar objectius clars per reconèixer les complexitats del sector i involucrar tots els agents rellevants", defensa l'OCDE.
Categoria: Societat