Societat
Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona
Foto: Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona | Oliver de Ros/ Principal
Protestes

Els taxistes desconvoquen les protestes després d'arribar a un acord amb Aena

Temps de lectura: 2 minuts
Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona
Foto: Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona | Oliver de Ros/ Principal

Els taxistes han sortit "satisfets" de la reunió d'aquest dimecres amb la directora de l'aeroport del Prat, Sònia Corrochano, i l'assemblea prevista per aquest dijous preveu suspendre les mobilitzacions.

Per què és important? El sector del taxi ha protestat durant aquesta setmana a la terminal 1 de l'aeroport del Prat per la presència de conductors "pirata" a les terminals d'arribada.  

Situació actual: El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat que Aena s'ha compromès a tirar endavant algunes de les reclamacions del sector, com una nova senyalització lluminosa o l'obertura d'una segona rampa per facilitar l'accés dels viatgers als taxis.

  • Tot i l'entesa, el que no s'aturarà de moment és el "patrullatge" dels taxistes al vestíbul de la T1 per evitar la presència de conductors 'pirata': "Mentre estiguem nosaltres ho tenen impossible. Si marxem, el viatger serà una víctima potencial".

En detall: Les millores acordades es concreten en la instal·lació de tres cartells lluminosos a la zona d'arribades de la T1 per indicar la ubicació dels taxis, l'obertura d'una segona rampa d'accés a la parada, el reforç de la cartelleria als ascensors o una 'rosa dels vents' amb indicacions sobre totes les opcions de transport.

Previsions: Aquestes millores es farien en un termini d'entre sis i vuit setmanes, que els taxistes consideren "raonable".

  • Ara esperen que l'empresa compleixi i mentrestant l'opinió dels portaveus del sector és la de desconvocar les mobilitzacions a l'aeroport del Prat. "Hem de suspendre", admet Tito Álvarez.
  • El portaveu d'Élite Taxi ho traslladarà aquest dijous a l'assemblea, que si no hi ha cap contratemps, donarà suport a la proposta. 

A més: Més enllà de les mesures a curt termini, Aena també s'hauria compromès a altres millores, com el pintat i el canvi de l'estructura de la zona de recollides, previst per a la tardor. D'altra banda, per al 2024 està projectat un gran restaurant a la zona de recollides.

Què diuen? Álvarez defensa que les reivindicacions del taxi eren "totalment lògiques" i assumibles per part d'Aena per tal de poder arribar a l'acord que hauria de permetre l'aturada de les mobilitzacions.

  • Segons els taxistes, aquestes mesures faciliten l'accés dels viatgers als taxis i posen traves als conductors 'pirata' perquè puguin operar.
Categoria: Societat