Societat
Paco Marco, a 8tv
Foto: Paco Marco, a 8tv | 8tv
Operació Andorra

El detectiu Paco Marco avisa que no cedirà a les amenaces per l'Operació Andorra

Temps de lectura: 3 minuts
Paco Marco, a 8tv
Foto: Paco Marco, a 8tv | 8tv

Paco Marco, el detectiu privat que ha destapat l'Operació Andorra a 8tv, rep amenaces i altres conseqüències desagradables arran de revelar informació sobre la trama presumptament corrupta dels poderosos andorrans.

Context: Marco va ser líder de l'agència d'espionatge Metodo 3 i ha visitat en diverses ocasions El Fax de 8tv per fer pública informació compromesa i de primera mà sobre els negocis de polítics andorrans i les pressions de la policia sobre les autoritats perquè lliuressin els comptes corrents de la família Pujol.

A fons: En una entrevista a El Taquígrafo, el detectiu ha assegurat que l'han amenaçat, han intentat comprar el seu silenci i han fet compravenda de les seves dades personals perquè deixi de parlar de l'Operació Andorra.

Què diu?

  • "Ignacio González, sent vicepresident de la Comunitat de Madrid, va intentar silenciar-me amb un milió d'euros i no ho va aconseguir".
  • "Hi ha policies andorrans que han estat mirant les meves xarxes socials i també advocats espanyols. Que mirin el que vulguin, que l'única cosa que trobaran és la vida d'un professional liberal que treballa en multitud de casos en un any i que mai ningú no li ha posat una querella, denúncia o demanda que m'hagin guanyat. I si s'atreveixen a demanar a algú de 8TV serà el mateix que si em demandessin a mi".
  • "Fa pocs dies, algú va comprar informació econòmica sobre mi i ho vaig saber al moment i ja vaig prendre les meves mesures personals, entre d'altres, informar el Govern d'Andorra que sé qui ho ha demanat, qui ha intermediat i quant s'ha pagat. "Ara només diré que l'intermediari es diu J.S. i que després de llegir aquesta entrevista s'haurà d'exiliar. Cal dir que el Govern m'ha dit que no hi té res a veure i me'ls crec."
  • "Ni jo he cobrat ni un sol euro de 8TV, ni ells de mi. Tampoc ningú d'Andorra no ha invertit fins al dia d'avui en aquesta televisió. Són notícies falses que van fer córrer per intentar desvirtuar la informació que vaig fer pública sobre Andorra."
  • "Quant a l'accionista, va mentir. Fins aquest dijous passat va continuar sent accionista de 8TV. Entenc que les pressions van ser de tal magnitud que va fer una nota de premsa desmarcant-se, sense adonar-se que els mitjans de comunicació estan regulats i què els inversors són públics."

A més: Paco Marco ha parlat de les fotos revelades de les suposades trobades secretes entre ell i Higini Cierco, expropietari de la Banca Privada Andorrana.

  • "Ahir, el seu entorn ens va fer una foto amb Higini Cierco a una terrassa pública de Barcelona que va creure que era algun tipus de secret, quan és públic que des que vaig aparèixer a 8tv vaig conèixer la família Cierco en persona i em sembla una gent molt honorable. En idèntic sentit que exmembres del Govern, de la judicatura i de la política andorrana. Estic escrivint un llibre i és el que he de fer".

Per acabar: El detectiu ha explicat que continuarà col·laborant amb 8tv per dur a terme un programa de true crime sobre màfies mundials. En aquest sentit, Marco hi apareixerà per analitzar aquelles establertes a Espanya.

Categoria: Societat