Societat
Els periodistes de COPE Deportes
Foto: Els periodistes de COPE Deportes | COPE
Polèmica

La COPE, en xoc: un treballador estafa milers d'euros als seus companys

Temps de lectura: 2 minuts
Els periodistes de COPE Deportes
Foto: Els periodistes de COPE Deportes | COPE

La secció d'Esports de la cadena COPE està en xoc després de descobrir que un company els hi ha aconseguit treure milers d'euros assegurant que tenia una greu malaltia. 

Què en sabem? Segons avança El Confidencial, el periodista Guillermo Valadés, col·laborador habitual a Tiempo de juego de la COPE, hauria informat fa sis mesos a la redacció d'esports que li havien detectat un tumor cerebral amb metàstasis a l'esquena. 

  • El periodista, que feia més de 20 anys que treballava a l'emissora, hauria assegurat que la seva única opció per curar-se era seguir un tractament experimental a la Clínica de Navarra. 

En detall: Segons el presumpte estafador, aquest tractament costava al voltant de 10.000 euros setmanals. 

  • Fonts de l'emissora han explicat que periodistes de primera línia de la redacció d'esports com Paco González, Manolo Lama, Pepe Domingo Castaño i Xuancar González s'haurien ofert a pagar-li el tractament a Valadés. 
  • La relació d'amistat entre tots els periodistes és de fa molts anys.
  • Valadés va agafar la baixa per la seva suposada malaltia. 

Com s'ha descobert? Passaven els dies i les notícies que rebia la redacció eren optimistes, ja que Valadés anava informant que el tractament funcionava bé. Però només hi havia un problema: s'havia d'incorporar uns fàrmacs encara més cars. 

  • La factura pels companys de redacció ja superava els 16.000 euros setmanals. 
  • Tot i això, fa uns dies que l'equip d'esports de la COPE va descobrir que ningú amb el nom de Guillermo Valadés figurava com a pacient de la Clínica de Navarra. 
  • Va ser en aquest moment que els companys van intentar posar-se en contacte amb Guillermo, però aquest va deixar de respondre les trucades i els missatges. 
  • Per la seva part, la COPE va demanar al seu treballador les factures de la clínica per motius administratius, però mai han rebut cap mena de document per part de Valadés. 

En profunditat: Des de la Clínica de Navarra asseguren que no poden donar informació sobre els seus pacients, però un dels experts en oncologia considera "molt estrany" que un tumor cerebral s'expandeixi per l'esquena i que no hi ha tractaments experimentals tan cars com els que assegurava el periodista. 

Categoria: Societat
Etiquetes: Ràdio Futbol Madrid