Societat
Imatge dels Mossos d'Esquadra amb part de la incautació
Foto: Imatge dels Mossos d'Esquadra amb part de la incautació | @mossos
Successos

Un atracament a un taxista condueix els Mossos fins a una màfia de la marihuana

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge dels Mossos d'Esquadra amb part de la incautació
Foto: Imatge dels Mossos d'Esquadra amb part de la incautació | @mossos

Un assalt a un taxista enmig de la Ronda Litoral ha conduït els Mossos d'Esquadra a un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana. La investigació ha acabat amb la detenció de 4 persones (3 homes i 1 dona) 

Què en sabem? Els agents van obrir una investigació el passat 1 d'abril arran d'un robatori a un taxista que circulava per la ronda a l'altura de la Zona Franca. Els fets van passar a les 03:00 de la matinada quan els lladres, que viatjaven a gran velocitat amb un cotxe d'alta gamma, van barrar el pas del taxista, que es va veure obligat a frenar, igual que la resta de conductors.

  • Els sospitosos van baixar del vehicle, van increpar el taxista i li van propinar cops de puny i puntades de peu fent-lo caure a terra. 
  • Van robar els diners de la recaptació del treballador, el seu mòbil i van fugir. Abans de fer-ho van extreure la matrícula del cotxe per dificultar la seva identificació. 

En detall: Els detinguts tenen entre 22 i 51 anys i formen part d'un grup organitzat que cultivava marihuana. Com ho van descobrir els investigadors?

  • Dos dels detinguts tenien antecedents per tràfic de drogues i utilitzaven una persona del seu entorn com a titular dels vehicles d'alta gamma, que suposadament havien comprat amb diners procedents d'activitats il·legals i amb els que cometien altres delictes.
  • Quan la policia va identificar els sospitosos, el 17 d'abril va muntar un dispositiu per detenir-los.
  • En 3 entrades a Gavà van trobar roba utilitzada en el robatori, 41.000 euros en metàl·lic, 1,5 kg de cabdells de marihuana secs i aptes per a la seva distribució al mercat il·lícit, mòbils, dos vehicles de luxe (un d'ells era el del robatori).

En profunditat: Els Mossos relacionen el grup amb diversos delictes: robatori amb violència, lesions, conducció temerària, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

  • En una de les cases tenien una instal·lació preparada per al cultiu de marihuana intensiva amb llums, extractors, i altres eines de pesatge i distribució de la droga.

Per últim: Els quatre detinguts es troben en llibertat amb càrrecs des del 19 d'abril després de respondre les preguntes del jutge.

Categoria: Societat