Societat
El líder de CCOO
Foto: El líder de CCOO | Europa Press
Dia del treballador

CCOO i UGT amenacen amb una vaga general si no s'apugen els salaris

Temps de lectura: 2 minuts
El líder de CCOO
Foto: El líder de CCOO | Europa Press

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Àlvarez, han advertit aquest dilluns a la patronal que si no s'assoleix un pacte per augmentar els salaris es trobaran amb una "tardor calenta" amb mobilitzacions a tots els sectors que derivaran en una convocatòria de vaga.

Per què és important? Els sindicats més importants collen la patronal perquè apugi els salaris dels treballadors

Què han dit? "Cal augmentar els salaris i distribuir els beneficis", ha afirmat Unai Sordo, mentre que Àlvarez ha alertat la patronal: "Si no hi ha acord, hi haurà conflicte".

L'objectiu, han dit tots dos, és mantenir el poder adquisitiu dels salaris després d'anys de pèrdua de pes per culpa de la inflació i l'augment dels beneficis empresarials.

En profunditat: Sordo i Àlvarez han fet aquestes manifestacions en un acte a Madrid abans de les manifestacions d'aquest 1 de maig, que porten per lema "Augmentar salaris, abaixar preus, repartir beneficis".Sordo ha afirmat que el 2023 ha de ser un "any d'inflexió" sobre els salaris. Les vies per fer-ho possible, segons el secretari general de CCOO, són dues: mitjançant un acord estatal "àgil", o "conveni a conveni", cosa que serà "molt més conflictiva".

  • "La CEOE ha de decidir si vol una negociació àgil amb augments salarials importants per reconduir la devaluació de salaris, o si prefereix fer-ho des del conflicte", ha dit.
  • Sordo ha recordat que les receptes dels sindicats per afrontar la crisi derivada de la pandèmia i la guerra d'Ucraïna, com l'augment del SMI o la reforma laboral, han obtingut resultats òptims i s'han assolit els 20,5 milions d'afiliats a la Seguretat Social.

 

Categoria: Societat
Etiquetes: Economia Sindicats