Societat
Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat.
Foto: Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat. | Ministeri d'Educació
Selectivitat 2023

Quines són les notes de tall més altes i les més baixes de la selectivitat 2022?

Temps de lectura: 2 minuts
Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat.
Foto: Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat. | Ministeri d'Educació

Les Proves d'Accés a la  Universitat (PAU) comencen el pròxim dimecres 7 de juny i per afrontar-les degudament cal saber les notes de tall dels diferents graus a les diferents universitats. Quines van ser les més altes i quines les més baixes la selectivitat 2022?

Per què és important? La nota de tall del curs anterior permet saber quina qualificació aproximada necessita treure un estudiant per poder accedir al grau desitjat a la universitat escollida. Tot i que canvien cada any, ho fan de forma molt lleugera, per tant, són sempre una bona referència.

  • La nota de tall que cal tenir en compte és l'obtinguda al final del procés, després de la segona assignació, que és la definitiva i generalment és més baixa que a la primera assignació.

Les més altes: El grau en Física i Matemàtiques fa onze anys que obté les notes de tall més altes: un 13,536 a la UAB i un 13,362 a la UB.

  • El segon grau amb la nota més alta és el grau en Matemàtiques de la UPC que va ser d'un 13,254.
  • Seguidament, hi ha el grau en Medicina a totes les universitats catalanes on s'imparteix.
    • El campus Clínic, i el campus Bellvitge de la UB, amb un 12,809 i un 12,795 de nota de tall, són les més altes.
    • Les segueixen la UPF, amb un 12,825; la URV amb un 12,725; la UdG amb un 12,714; la UAB amb un 12,739, la UdL amb un 12,708 i la UVic amb un 11,804.
  • També presenta una de les notes de tall més altes el grau en Enginyeria Informàtica / Matemàtiques de la UB que va ser d'un 13,094.

Les més baixes: Les notes de tall més baixes corresponen a graus amb menys demanda i que, per tant, són més accessibles. Hi ha molts graus que tenen la nota de tall mínima d'un 5. Alguns exemples són:

  • Anglès a la URV, Arqueologia a la UAB, Direcció Hotelera a la UAB, Educació Infantil a la UVic, Història a la UB, Humanitats a la UPF, Paisatgisme a la UPC, Enologia a la URV, Ciències de l'Antiguitat a la UAB, entre moltes d'altres.

Per saber-ne més, pots accedir al web oficial de la generalitat on hi ha detallades les notes de tots els graus i universitats públiques de Catalunya.