Societat
Un estudiant fent un examen de selectivitat
Foto: Un estudiant fent un examen de selectivitat | ACN
Selectivitat 2023

Selectivitat 2023: Què fer si la teva nota no és suficient per accedir al grau que vols?

Actualitzat: Dimarts, 16 de maig de 2023. 17:29
Temps de lectura: 2 minuts
Un estudiant fent un examen de selectivitat
Foto: Un estudiant fent un examen de selectivitat | ACN

Si la teva nota de la selectivitat 2023 no és suficient per accedir al grau que volies a la universitat que havies escollit has de saber que tens alternatives per aconseguir-ho. A més, també pots plantejar-te canviar de rumb i optar per altres camins vitals.

Per què és important? El funcionament del sistema educatiu empeny cap a la selectivitat i la universitat amb un sistema quantitatiu i competitiu, aquest fet pot resultar en un sentiment de fracàs si no s'aconsegueix la nota necessària a la selectivitat per accedir al grau que vols.

Què fer? Hi ha alternatives, tant per intentar arribar a la nota, com per emprendre un altre camí. Algunes de les més habituals són:

  • Tornar a fer la selectivitat per millorar la nota, sigui completament o només la part específica.
  • Valorar l'opció de les universitats privades, que no exigeixen notes.
  • Plantejar-te també les universitats en línia, que tampoc acostumen a aplicar notes de tall.
  • També es poden valorar altres universitats tant en comarques diferents com en altres comunitats autònomes, pot ser una opció per viure l'experiència universitària d'una manera diferent.

A més, un cop començat un grau sempre es pot canviar, per tant, una alternativa podria ser començar un grau i intentar canviar més endavant amb els mecanismes de la pròpia universitat.

  • Fer un cicle formatiu de grau superior també pot ser una opció a contemplar. A través d'un grau que encaixi amb les teves inquietuds pots accedir, en acabar, a la universitat a través de la via específica per estudiants d'aquests graus.
  • Optar per descobrir el món i fer un any sabàtic, cursos gratuïts en línia o treballar, poden ser opcions que també et permetran tenir temps per valorar com enfocar el teu futur.

En conclusió: No obtenir la nota suficient a la selectivitat 2023 no és la fi del món, i hi ha moltes maneres i camins per arribar a estudiar allò que et motiva.